Surf Air Mobility Yatırımcı Güvenini Koruyor

Surf Air Mobility düşen hisse senedine rağmen yatırımcılarının güvenini koruyor.


Surf Air Mobility Yatırımcı Güvenini Koruyor

Surf Air Mobility'nin dün New York Borsası'nda doğrudan listelenmesi, yeni gelişmekte olan Gelişmiş Hava Taşımacılığı (AAM) şirketlerine karşı devam eden finansal zorluklara işaret eden yatırımcılardan soğuk bir tepki aldı. NYSE'nin her bir hisse başına 20 dolarlık bir referans fiyatı koymasına rağmen, Surf Air hisselerinin başlangıç satış fiyatı her hisseden sadece 5 dolardı.

Gün ilerledikçe, hisse senedi fiyatı daha da 2.75 dolara düştü, bu da aşırı volatilite nedeniyle ticaretin geçici olarak durdurulmasına yol açtı. Bugün, hisse senetleri aksiyon başına 2.64 dolar daha düşük seviyede açıldı.

Bu önemli düşüş, şirketin piyasa değeri 500 milyon doların altında, sadece iki ay önce bir fon toplama turunda 1,2 milyar dolarlık değerlemeye karşılık geldi. Bununla birlikte, hala yıllık gelirinin 25 katı bir işletme değerine sahiptir. Özellikle, Surf Air Mobility, tekliften herhangi bir doğrudan gelir almayacaktır.

Surf Air Mobility'nin iş planı, bölgesel yolcu hizmetleri için hibrit-elektrik ve tamamen elektrikli Cessna Caravans flota işletmeyi içeriyor. Bunu kolaylaştırmak için, AeroTEC, MagniX ve TAI ile işbirliği yoluyla ek tip sertifikaları elde etmek için çalışıyorlar. Son zamanlarda, şirket 39 Cessna karavanı işleten Southern Airways Express ile birleşti ve FAA Essential Air Service sözleşmeleriyle öncelikle 37 havaalanına hizmet veriyor.

İlk çeyrekte, Surf Air Mobility federal hükümetine ve çeşitli Kaliforniya eyaletlerine toplam 8.3 milyon dolarlık geri vergilendirme borcunu borçlu ve satıcılarına uçak kiralama ve diğer masraflar ile ilgili "daha önceki" miktarlarda 6 milyon dolar borclu. Buna ek olarak, ilk çeyrekte Surf Air Mobility ve Southern'in birleşik faaliyetleri, gelirlerde 28 milyon dolar karşılığında 22,7 milyon dolarlık kayıplara yol açtı.

Bu finansal sıkıntılara rağmen, Surf Air Mobility'nin bazı destekçileri iyimser kalıyor. Şirketin en önemli erken yatırımcısı olan Anthem Venture Partners'ın yönetici ortağı William Woodward, Surf Air Mobility'nin geleceğine olan güvenini dile getirdi. Elektrikli hava hareketliliği için yenilikçi havacılık ve teknolojik çözümlerin geliştirilmesine olan bağlılıklarını övdü ve kamuoyunda listelenmesinin havacılıkla ilgili olumlu etkisini daha da hızlandıracağını düşünüyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Ainonline


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar