Piper M700 FURY FAA Sertifikası Aldı

Piper Aircraft, Piper M700 FURY FAA tip sertifikasını aldığını duyurdu. 301 knot maksimum hız ve 1,424 nm menzil ile tek motorlu sınıfının en hızlı uçağı.


Piper M700 FURY FAA Sertifikası Aldı

Piper Aircraft, Inc., bugün yapmış olduğu açıklamayla, yeni bayrak gemisi uçağı Piper M700 FURY'nin, Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından tip sertifikası aldığını duyurdu. 29 Şubat 2024'te alınan bu sertifikasyon, Piper Aircraft için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor ve yeni uçağın 6 Şubat 2024'te yapılan duyurusunun hemen ardından geliyor. Müşteri teslimatları derhal başlayacak.

 

301 knot maksimum hızı ve 1,424 deniz mili maksimum menzili ile M700 FURY, Piper'ın 87 yılı aşkın tarihindeki en hızlı tek motorlu uçağı olma özelliğini taşıyor. Bu kabin sınıfı turboprop uçak, 700 şaft beygiri gücünde Pratt & Whitney PT6A-52 motoru ile donatılmış ve Garmin'in G3000 kokpitinin en son versiyonu, Piper'ın HALO güvenlik sistemi kapsamında Garmin'in Acil Durum Otomatik İnişi özelliği ile birlikte sunuluyor.

M700 FURY'nin performansının öne çıkan özellikleri arasında:

  • Kalkış Performansı – STD Günü MGTOW'da 50 ft. engel üzerinden TOFL mesafesi sınıf lideri 1,994 ft. olup, yerini aldığı M600/SLS'ye göre 641 ft., yüzde 24'lük bir iyileşme gösteriyor. Bu TOFL performansı, aynı zamanda rakip bir tek motorlu jete göre 1,198 ft. (yüzde 38) daha kısa.
  • İlk Tırmanış – MGTOW kalkışından sonra M700 FURY, sınıf lideri 2,048 fpm tırmanış oranı ile M600/SLS'den yüzde 32 daha iyi performans sergiliyor.
  • Yüksekliğe Tırmanış – Tırmanışa yerleştikten sonra M700 FURY, rahat bir FL250 irtifasına 13.9 dakikada ulaşıyor (M600/SLS'den yüzde 34 daha hızlı) ve sadece kısa 34 mil mesafe kat ediyor (öncekine göre yüzde 35 daha az mesafe) ve yalnızca 97 lbs. yakıt tüketiyor (M600/SLS'ye göre yüzde 25 daha az yakıt ve neredeyse rakip bir tek motorlu jete göre yüzde 50 daha az yakıt).
  • Seyir – 301 knot maksimum seyir hızı.
  • İniş Performansı – 50 ft. engel üzerinden inişte, M700 FURY sınıf lideri performansını sürdürerek, M600/SLS'ye göre yüzde 26'lık bir azalma ve bazı rakiplerin yarısı kadar yer mesafesi ile başarıyor.

Piper Aircraft'in Başkanı ve CEO'su John Calcagno, "FAA tarafından M700 FURY'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde sertifikasyonunu, duyurusundan sadece bir ay sonra duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz," dedi. "Ve daha fazlası var. FURY, M-Class ürün yelpazemizin yeni neslinin sadece ilk adımı, bu yüzden Piper'ın M-Class'ının bugün sunduğumuzdan hem üstünde hem de altında nasıl genişleyeceğini izleyin."

M700 FURY'nin Kanada (TCCA), Avrupa (EASA), Birleşik Krallık (CAA) ve Brezilya (ANAC) için uluslararası onayları 2024'ün ikinci yarısında tamamlanacak ve bu bölgelerdeki müşteri teslimatları yıl sonundan önce başlayacak.


Piper Aircraft Hakkında

Vero Beach, Florida merkezli Piper Aircraft Inc., dünya çapındaki havacılara etkin ve güvenilir tek ve çift motorlu uçaklar sunuyor ve Garmin Autoland'i sertifika alan dünyadaki ilk genel havacılık uçak üreticisi olma özelliğini taşıyor. Tek motorlu M-Sınıfı serisi – M700 FURY, M500 ve M350 – işletmelere ve bireylere zarif performans, değer ve üstün sahiplik deneyimi sunuyor. Kişisel Sınıf, Archer LX ve Archer DLX, pistonlu bir uçakta kanıtlanmış performans, verimlilik ve basitliği dengelemektedir. Eğitmen Sınıfı Pilot 100i, Archer TX, Archer DX ve Seminole uçakları, dünyadaki en eksiksiz teknik olarak gelişmiş pilot eğitim uçağı serisini oluşturmaktadır. Piper, Genel Havacılık Üreticileri Birliği'nin bir üyesidir.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar