GÖKBEY Helikopteri Türkiye Genelinde Yoğun Testlere Tabi Tutuluyor

GÖKBEY, Türkiye'nin dört bir yanında farklı iklim ve kullanım koşullarında test edilerek, genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.


GÖKBEY Helikopteri Türkiye Genelinde Yoğun Testlere Tabi Tutuluyor

Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY, kullanıcılarla tam performansıyla buluşması için çok farklı koşullarda yoğun bir test sürecinden geçiyor. Uçuş ve test ekipleri ile kullanıcı kurum personelleri, GÖKBEY'i farklı kullanım konseptleri ve iklim şartları için Türkiye'nin dört bir yanında teste tabi tutuyor.

2013 yılında başlatılan Özgün Helikopter Programı'nın ürünü olan GÖKBEY, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumların genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere tasarlandı. Çok yönlü helikopter, göreve hazırlanmak için kapsamlı bir test maratonundan geçiyor.


İlk uçuşunu 6 Eylül 2018'de gerçekleştiren GÖKBEY, farklı altyapılara sahip Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde çeşitli testlere tabi tutuluyor. Bunun yanı sıra, helikopter Türkiye'nin farklı noktalarında eş zamanlı olarak test ediliyor.


10 Mart'ta TUSAŞ ekipleri, GÖKBEY ile Ankara, Kocaeli ve Erzurum'da üç farklı test gerçekleştirdi. Testler arasında motor titreşim testleri, otopilot arızası sertifikasyon testleri ve kar testleri yer aldı.GÖKBEY, geniş görev yelpazesiyle taşıma, VIP, kargo, hava ambulansı, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde kullanılabilecek. Yerli ve yabancı kullanıcılar için tasarlanan helikopter, zorlu iklim ve coğrafyalarda, yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında görev yapabilecek.


Askeri versiyonları askeri sertifikasyon ve kalifikasyon süreçlerinin ardından kullanıcılara teslim edilecek olan GÖKBEY'in sivil versiyonu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sivil sertifikasyon sürecinin tamamlanmasının ardından sivil kullanıcılara sunulacak.Bu doğrultuda, yakın zamanda üç adet GÖKBEY Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edilecek.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar