Boeing 777-200LR'lerin Azalan Kullanımı

Boeing 777-200LR, ultra uzun mesafeli uçuşlar için tasarlanmış nadir bir model. Air India ve Qatar Airways, bu özel uçağı ABD yönündeki hizmetleri


Boeing 777-200LR'lerin Azalan Kullanımı

Boeing 777-200LR ("uzun menzilli"), niş bir model olarak tasarlanmış ve her zaman öyle kalmış, son derece nadir bir varyanttır. Tasarlandığı ultra uzun mesafeli kesintisiz hizmetler için daha fazla yakıt taşımak üzere çok yüksek bir maksimum kalkış ağırlığına sahiptir, ancak daha düşük bir yolcu/kargo kapasitesiyle gelir. Sonuç olarak, daha yeni uçaklara göre daha az ekonomiktir, ancak daha düşük sahip olma maliyetleri bunu kısmen telafi eder.

777-200LR'lerin Mart Ayında Uçtuğu Yerler

Sadece Air India ve Qatar Airways, Triple Seven varyantını ABD'ye/ABD'den kullanıyor ve hizmetlerin dörtte üçünden fazlası Hint bayrak taşıyıcısı tarafından gerçekleştiriliyor.Emirates ve Ethiopian Airlines, Air Canada'nın Toronto ve Montreal'den Florida'ya bir avuç uçuş planladığı 2023 yılında uçağı ülkeye konuşlandırdı. Delta, son -LR'lerini 2020'deki pandemi sırasında geri çekti.Ekipmanın bu ayki ABD ağı aşağıda özetlenmiştir. Tipik olarak haftada 32 kalkış (her iki yönde de iki katı) vardır ve günde dört ila beş kalkış vardır. Fazla değil - zaten hiç bu kadar çok olmadı. On yıl önce, günlük dokuz ila 11 kalkışla haftada 69 kalkış vardı ve büyük çoğunluğu kaçınılmaz olarak Delta tarafından gerçekleştiriliyordu.

Qatar Airways İçin Nasıl Değişecek?

Her zaman değişime tabi olsa da, Nisan-Eylül için en son bilgiler, Qatar Airways'in Dallas uçuşlarını -LR'den çift günlük bir A350-1000 servisine çevireceğini gösteriyor.Son Triple Seven kalkışı 30 Mart'ta. Bu, en yüksek talebin olduğu yoğun sezon öncesinde günlük satılık koltukların %9 artacağı anlamına geliyor.

oneworld havayolu, Qsuites'e sahip -200LR'yi bunun yerine 2 Nisan'da ilk uçuşla Miami'ye konuşlandıracak. Rotanın 10 haftalık uçuşunun yedisi A350-1000 ile, kalan üçü ise 777 ile gerçekleştirilecek. Qatar Airways, Temmuz 2014'te uzun rotayı açmak için -LR'yi kullanmıştı.

Air India'da Neler Oluyor?

Ana fark, Newark-Delhi'nin 1 Nisan'dan itibaren -LR'yi görecek olmasıdır - ancak yalnızca haftalık olarak. En son bu yılın Şubat ayında Star Alliance'ın New Jersey havalimanında kullanılmıştı.Air India, sekiz birinci sınıf koltuğu, 35 business sınıf koltuğu ve 195 normal ekonomi sınıf koltuğu bulunan 238 koltuklu konfigürasyonlu uçağını konuşlandıracak. 787-8'lerinden bile daha az koltuğu var. 777-300ER ile birlikte çalışacak.

Elbette, Air India'nın 2024 yılında üç ABD şehrinde görülmesi beklenen son bilgilerini hala bekliyoruz: Dallas, Los Angeles ve Seattle. Daha önce sadece Los Angeles, taşıyıcı tarafından hizmet vermişti. Şüphesiz -LR, bu yerlerin bir kısmına ve belki de tamamına kullanılacak.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar