Oklahoma'da Havaalanlarına 316 Milyon Dolarlık Yatırım

Oklahoma, 2025-2029 arası havaalanı gelişim projelerine 316 milyon dolar ayırarak eyaletin ekonomik ve altyapısal büyümesini destekliyor.büyük yatırım.


Oklahoma'da Havaalanlarına 316 Milyon Dolarlık Yatırım

Oklahoma City, Oklahoma - Oklahoma Havacılık ve Uzay Dairesi (ODAA), Oklahoma Ulaştırma Dairesi'ndeki son toplantısının ardından eyaletin havaalanlarını iyileştirmek için 316 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu.


Yaklaşan Havaalanı İnşaat Planı (ACP), 2025 ve 2029 mali yılları için 44 pro-büyüme geliştirme projesini kapsıyor. ODAA, projeleri finanse etmek için 71,9 milyon dolar ayıracak, kalan para ise Federal Havacılık İdaresi'nden (196 milyon dolar) ve yerel eşleşen fonlardan (47 milyon dolar) gelecek.


ODAA'daki Havaalanları Bölümü Müdürü Nick Young, departmanın ACP aracılığıyla Oklahoma'nın havaalanlarına yatırım yapmaktan heyecan duyduğunu söyledi. Young, "Bu projeler yalnızca altyapıyı yükseltmekle ilgili değil" dedi. "Aynı zamanda eyaletin olumlu değişiklikler geçirmesi için bir katalizör görevi görüyorlar ve aynı zamanda ekonomik büyümeyi ve uzun vadeli topluluk sürdürülebilirliğini de destekliyorlar."


ACP'ler, Daire tarafından onaylanan Oklahoma Havaalanı Sistem Planı'na (OASP) göre fonları tahsis ediyor. OASP, eyalette hizmet veren havaalanlarını tanımlamak için kullanılan uzun vadeli bir planlama belgesidir ve bunları işlevsel sınıflandırma, hizmet düzeyi ve tasarım standardına göre karakterize eder.

ACP, Daire, FAA ve havaalanı sponsorlarının havaalanı finansman ihtiyaçlarını dört gözle beklemelerini ve çok yıllı planlamaya dayalı proje kapsamı, maliyet ve program değişikliklerini karşılamalarını sağlar. Ancak ODAA, bir projenin onaylanması için bir gerekçenin bulunması gerektiğini vurguladı.


ACP'de yer alan projeler arasında pist iyileştirmeleri, terminal genişletmeleri ve yeni kontrol kuleleri yer alıyor. Bu projelerin Oklahoma'nın havaalanlarını daha verimli, daha güvenli ve daha modern hale getirmesi bekleniyor.


ODAA, ACP'nin Oklahoma'nın havaalanlarına önemli ölçüde yatırım yapacağını ve eyaletin ulaşım altyapısını iyileştirmeye yardımcı olacağını söyledi. Daire, projelerin 2025 ve 2029 yılları arasında aşamalı olarak tamamlanmasını bekliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar