Dassault, Aylık 3 Rafale Üretim Kapasitesine Ulaşıyor

Dassault Aviation, 2024 sonuna kadar aylık 3 Rafale üretim hedefine ulaşacak, bu yeni kapasite yıllık 33 Rafale üretimini 2024'te mümkün kılıyor.


Dassault, Aylık 3 Rafale Üretim Kapasitesine Ulaşıyor

Fransız havacılık şirketi Dassault Aviation, 2023 mali raporlarını yayınladı. La Tribune'e göre şirket, 2024 yılının sonuna kadar aylık 3 Rafale savaş uçağı üretim kapasitesine ulaşacak.


Dassault Aviation CEO'su Eric Trappier, "2020 yılında üretim neredeyse durmuştu, aylık üretim kapasitesi bir birimden daha düşük seviyedeydi. Aylık üç uçağın üretimine geçiyoruz." dedi.


Dassault'un üretim hattı yılda en fazla 24 Rafale üretebiliyordu. Bu yeni düzenleme, yıllık 33 Rafale savaş uçağı üretimini mümkün kılacak. Ancak şirketin bu planlarına rağmen alt yüklenici parça üretim şirketleri aynı hızda ilerlemiyor. Dassault Genel Müdürü, alt yüklenicilerin yeni üretim kapasitesine ulaşabilmeleri için yaklaşık bir yıla ihtiyacı olduğunu belirtti.


2022'den 2023 yılının sonuna kadar üretimin düşük hızda seyrettiği bir dönemde Dassault Aviation, 211 Rafale savaş uçağı siparişi aldı. Bu siparişin 141'i ihracata yönelik olup kalan 70 uçak Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edilecek. Bu bağlamda Fransız Hava Kuvvetleri, 2024 yılının Ocak ayında 42 Rafale savaş uçağı sipariş etmişti.


Rafale F4.1 Standardında İlk Operasyonel Uçuşunu Gerçekleştirdi

Fransız Savunma Tedarik Ajansı (DGA), Rafale savaş uçağının F4.1 standardının 13 Mart 2023 tarihinde kalifikasyonunu ilan ederek müşterek hava muharebesine hazır olduğunu açıkladı. Bu bağlamda Rafale, 16 Şubat 2024 günü ilk operasyonel uçuşunu gerçekleştirdi.


F4.1 standardı, iş birliğine dayalı hava muharebesi, 1000 kg AASM mühimmatının entegrasyonu ve gelişmiş siber tehdide karşı dayanıklılık gibi kabiliyetleri içeriyor. Bu standart, Scorpion kask nişangâhının entegrasyonu, Meteor füzesi için atış kontrolündeki gelişmeler, pasif tehdit algılama algoritmalarındaki gelişmeler ve Rafale uçakları arasında artan veri alışverişi yetenekleri dahil olmak üzere hava muharebe yeteneklerinde önemli gelişmeler getiriyor.

Gelecekte, Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri bünyesindeki tüm Rafale savaş uçakları, yeni F4.1 standardını karşılamak üzere kademeli bir güçlendirme sürecinden geçecek.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar