Bahreyn, F-16 Block 70 Filosunu Genişletiyor

Lockheed Martin, Bahreyn'e 3 F-16 Block 70 savaş uçağı sevk etti, ülkeyi bu modeli kullanan ilk Körfez ülkesi yapıyor.Bahreyn'in Hava Savunması


Bahreyn, F-16 Block 70 Filosunu Genişletiyor

Lockheed Martin, Güney Carolina'dan Bahreyn'e 3 adet F-16 Block 70 savaş uçağının yola çıktığını duyurdu. Bahreyn, F-16 savaş uçaklarını kullanan ilk Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ve şimdi de F-16 Block 70 varyantını filosuna dahil eden ilk ülke olacak.


Lockheed Martin, Bahreyn için bugüne kadar 5 adet F-16 Block 70 üretti ve 11 adet daha çeşitli üretim ve test aşamalarında bulunuyor.

Lockheed Martin Başkan Yardımcısı OJ Sanchez, F-16'nın savaş alanındaki önemini vurgulayarak şunları söyledi:


"F-16 Block 70'in tanıtımıyla birlikte avcı uçağı yeteneklerinde önemli bir sıçramaya tanık oluyoruz. Bu kanıtlanmış platformun entegrasyonu, Bahreyn Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin hava sahasını etkin bir şekilde korumasını ve dünya çapındaki müttefikleriyle iş birliği yapmasını sağlayacaktır."


4,5 nesil teknolojinin ön saflarında yer alan F-16 Block 70, APG-83 AESA Radarı, gelişmiş aviyonikler ve yeni güvenlik sistemleri ve sofistike silah platformları içeren modernize edilmiş bir kokpit ile donatılmıştır.


Diğer geliştirmeler arasında daha uzun menzil için konformal yakıt tankları, geliştirilmiş performans motoru ve 12.000 saatlik yapısal hizmet ömrü bulunmaktadır.

Bahreyn'in Lockheed Martin'den sipariş ettiği 16 uçaktan ilki, ABD'nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Lockheed Martin tesislerinde tanıtılmıştı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar