Boeing'den Türkiye Havacılık Sektörüne Güçlü Destek

Boeing Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Ayşem Sargın, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki sektördeki büyüme potansiyelini vurguladı.


Boeing'den Türkiye Havacılık Sektörüne Güçlü Destek

Boeing Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Ayşem Sargın, havacılık sektörünün geçen yıl ivme kazandığını ve Türkiye'nin hem yolcu trafiğinde hem de uçak ihtiyacında öncü ülkeler arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye'deki hava yolu şirketlerinin büyüme projeksiyonlarını güncellediğini ifade eden Sargın, "Türkiye, havacılıkta ve savunmada güçlü bir sanayiye sahip, küresel tedarik zincirinde önemli bir oyuncu. Küresel talebe bağlı olarak ne kadar çok uçak üretilirse, Türkiye'deki tedarik zincirine iş yapan şirketlerimiz daha çok üretim, daha çok ihracat yapacak anlamına geliyor." dedi.


Türkiye'nin havacılık özelinde mükemmel bir konumda olduğunu vurgulayan Sargın, "Havacılık alanında üretim arttıkça, birtakım yeni teknolojiler adapte edildikçe Türk mühendislerine de çok iş düşecek. Onun için bu yüksek katma değerli sektörün büyümesi topyekun Türkiye için çok olumlu bir gelişme." ifadelerini kullandı.


Sargın, Boeing'in Türkiye'deki tedarikçilerle yoğun işbirliği yaptığını ve son 10 yılda Türkiye'deki sanayi ile 2,5 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını belirtti. Türkiye'nin güçlü havacılık ekosisteminin Boeing için bir avantaj olduğunu söyleyen Sargın, "Türkiye'de, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda başka işbirliklerine de bakıyoruz." dedi.


Orta Asya'nın havacılıkta büyümeye açık bir bölge olduğunu dile getiren Sargın, "Bu bölgede, ticari ve turizm alanında birtakım yeni atılımlar görüyoruz. Orta Asya dünya ile daha iletişim içinde bir hale geldi. Burada, Türkiye tabii çok önemli bir ortak. Orta Asya kültürel, tarihi köklerde bizim çok yakın olduğumuz, iç içe olduğumuz bir coğrafya. Biz de bu sinerjilerden faydalanmayı ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.


Türkiye'nin havacılık sektöründeki büyümesi ve güçlü ekosistemi, Boeing gibi küresel aktörler için önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye, hem kendi uçak ihtiyacını karşılamada hem de küresel tedarik zincirinde yer alarak havacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar