Airbus CEO'su: Avrupa Savunmasında Kritik Dönem

Airbus CEO'su Faury, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası Avrupa savunma sanayisinin önemli bir döneme girdiğini ve işbirliği ihtiyacını vurguladı.


Airbus CEO'su: Avrupa Savunmasında Kritik Dönem

The Guardian gazetesine verdiği röportajda Airbus CEO'su Guillaume Faury, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin Avrupa savunma sanayisi için "belirleyici bir an" olduğunu vurguladı.


Faury, Avrupa'nın Rusya ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın oluşturduğu risklere karşı hazırlıksız olduğunu belirtti. "Avrupa'nın henüz Avrupa ile Rusya arasında yaşanacak bir çatışma için gereken hazırlık seviyesine sahip olduğunu düşünmüyorum. Açık konuşalım. Görünen o ki Rusya savunma kapasitesini artırıyor." dedi.


Faury, Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana gerçek bir çatışmaya hazırlanmadığını kaydetti. "Eğer potansiyel olarak farklı düzeylerde angajman ve çatışmalara hazırlıklı olmak istiyorsak, o zaman kapasitemizi artırmamız gerekiyor." diye ekledi.


Avrupa ülkeleri arasında işbirliğinin önemine dikkat çeken Faury, uçak üretiminde sayının önemli olduğunu vurguladı. ABD'nin bir, Avrupa'nın ise üç farklı savaş uçağının üretimine yöneldiğini belirten Faury, "Silah sistemi türüne göre çok güçlü bir kabiliyete sahip olmak için Avrupalılar olarak çabalarımızı bir araya getirmenin yolunu bulmamız gerektiği oldukça açık görünüyor. Avrupa sınırlarında gördüğümüz güvensizlik düzeyi ortadayken güvenlik ve savunma için bir araya gelmemek mantıklı mı? Hayır, bence başka seçenek yok. Bu, Avrupa'nın bir savunma ve güvenlik oyuncusu olup olmaması konusunda belirleyici bir andır." ifadelerini kullandı.


Faury ayrıca NATO'nun Avrupa'ya koruma sağladığını hatırlattı. "Eğer gerçeğin (NATO korumasının) farklı olabileceğine inanmaya başlarsak, bu potansiyel durumu önceden tahmin etsek iyi olur. Trump 1 ile ilk uyarıları almıştık. Eğer Trump 2 de aynı nitelikte ya da ABD'nin Avrupa'dan kendi başının çaresine bakmasını beklemesi anlamında daha da fazlasıysa... Bunu ciddiye alsak iyi olur." dedi.


Faury, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Avrupa savunma sanayisi için bir uyanış çağrısı olduğunu vurguladı. Avrupa ülkelerinin işbirliği yaparak savunma kapasitelerini artırmaları ve gelecekteki çatışmalara hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar