Lufthansa Çalışanları Frankfurt ve Münih'te Grevde

Lufthansa çalışanları, kabin ekibi sendikasının çağrısıyla Frankfurt ve Münih havalimanlarında 2 günlük greve gidiyor; 100 bin yolcu etkilenebilir.


Lufthansa Çalışanları Frankfurt ve Münih'te Grevde

Alman havayolu şirketi Lufthansa çalışanları, ülkenin en işlek havalimanları olan Frankfurt ve Münih havalimanlarında 2 günlük greve gidiyor. Bu grev, Lufthansa'nın kabin ekibi sendikasının Lufthansa tarafından yapılan kar açıklamasının ardından grev çağrısında bulunmasıyla tetiklendi.


Grev, salı ve çarşamba günü yapılacak ve hem Lufthansa'yı hem de kısa mesafeli düşük maliyetli iştiraki Cityline'ı etkileyecek. Sendikadan yapılan açıklamada, grevin salı günü Frankfurt Havalimanı'ndan yapılacak tüm kalkışları ve çarşamba günü yerel saatle 04.00 ile 23.00 arasında Münih'ten yapılacak tüm uçuşları kapsayacağı belirtildi.Lufthansa tarafından grev çağrısının ardından yapılan açıklamada, yaklaşık 100 bin yolcunun grevden etkilenebileceği kaydedildi. Havayolu şirketi, etkilenen yolculara alternatif uçuşlar veya tam geri ödeme teklif ettiğini belirtti.

Lufthansa'nın grev kararı, şirketin 2023 yılında karının bir önceki yıla göre iki kat artarak 1,67 milyar euroya yükseldiğini açıklamasının ardından geldi. Sendika, çalışanların bu kârdan daha fazla pay alması gerektiğini savunuyor.


Grev, Lufthansa ve çalışanları arasındaki devam eden bir anlaşmazlığın son halkası. Sendika, daha yüksek ücretler, daha iyi çalışma koşulları ve daha fazla iş güvencesi talep ediyor. Lufthansa ise maliyetleri kontrol altında tutması gerektiğini savunuyor.Grevin yolcular üzerinde önemli bir etki yaratması bekleniyor. Etkilenen yolcuların alternatif seyahat düzenlemeleri yapmaları veya seyahatlerini ertelemeleri öneriliyor. Lufthansa, yolculara en son bilgileri web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla sağlayacağını belirtti.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar