İncelemelerin Ardından V-22 Osprey Uçuş Yasağı Kalktı

NAVAIR duyurdu; V-22 Osprey, trajik bir kaza sonrası güvenlik revizyonunu takiben 8 Mart 2024'te tekrar uçuşa başlıyor.


İncelemelerin Ardından V-22 Osprey Uçuş Yasağı Kalktı

Amerikan Donanma Hava Sistemleri Komutanlığı (NAVAIR), 8 Mart 2024 tarihinde, V-22 Osprey için uçuş izninin verileceğini ve böylece uçuşa yasaklama kararının kaldırıldığını duyurdu. Bilindiği üzere uçuş yasağı kararı, 2023 yılının 29 Kasım'ında Japonya'nın Yakushima açıklarında meydana gelen ve sekiz Hava Kuvvetleri mensubunun hayatını kaybettiği trajik bir kaza sonrasında, hava mürettebatının güvenliğini sağlama taahhüdü ile kapsamlı bir inceleme sonucunda alınmıştı.


6 Aralık 2023 tarihinde başlatılan yasaklama, V-22'nin bir bileşenindeki malzeme hatasının, kazaya katkıda bulunan bir faktör olarak tanımlanması sonucunda detaylı bir soruşturma yapılması için zaman sağladı. Kazanın soruşturulmasına ABD Hava Kuvvetleri öncülük etti ve NAVAIR, hatayı belirlemek ve gelecekteki olayları önlemek için önlemler geliştirmek amacıyla yakından çalıştı.


Uçuş operasyonlarına güvenli bir şekilde geri dönüş sağlamak amacıyla, bakım ve prosedür değişiklikleri yapıldı. Bu değişiklikler, tanımlanan malzeme hatasını ele alıyor ve tüm V-22 operasyonlarında güvenliği artırmayı amaçlıyor. ABD Deniz Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri ve Hava Kuvvetleri, hizmete özgü yönergeleri takip ederek uçuşa dönüş planlarını uygulayacak.

NAVAIR, tüm V-22 operasyonlarında şeffaflık ve en üst düzeyde güvenliğe olan sürekli taahhüdünü vurguladı. V-22 Osprey, Amerika Birleşik Devletleri'nin savunma stratejisi için hayati öneme sahip ve gökyüzüne dönüşünün ulusal çıkarları desteklemede kritik olduğu görülüyor.


NAVAIR, yaptığı açıklamada hizmet mensuplarına mümkün olan en güvenli ve en güvenilir uçakları sağlamak için V-22 ve diğer tüm uçak platformlarından gelen veri ve eğilimleri yakından izlemeye devam edeceğini taahhüt ediyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar