Lockheed Martin'den Bahreyn'e F-16 Blok 70 Teslimatı

Description: Lockheed Martin, Bahreyn'e F-16 Blok 70 savaş uçaklarının ilk partisini teslim etti. Bu gelişme, Bahreyn'i bu modeli filosuna katanülke yaptı.


Lockheed Martin'den Bahreyn'e F-16 Blok 70 Teslimatı

ABD merkezli savunma devi Lockheed Martin, F-16 Blok 70 savaş uçağı için seri teslimatlara başladı. Bu kapsamda, Bahreyn Hava Kuvvetleri için üretilen ilk üç F-16 Blok 70 uçağı ülkeye ulaştı.Bahreyn, F-16 kullanan ilk Körfez İşbirliği Konseyi üyesiydi ve şimdi de F-16 Blok 70 varyantını filosuna dahil eden ilk ülke oldu. Şu ana kadar Bahreyn için beş F-16 Blok 70 savaş uçağı üretildi ve 11 uçak daha çeşitli üretim ve test aşamalarında bulunuyor. İlk uçaklar, Kaliforniya'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'nde 416. Uçuş Test Filosu ile uçuş test faaliyetleri gerçekleştiriyor.Dünya çapında 25 ülkede 3.100'den fazla F-16 Fighting Falcon savaş uçağı operasyonel olarak kullanılıyor. Muharebe yeteneklerinde önemli bir sıçramayı temsil eden F-16 Blok 70, gelişmiş AESA radarı sayesinde 4. nesil yerine 4,5 nesil olarak sınıflandırılıyor.

Bu uçaklar, APG-83 AESA radarı, gelişmiş aviyonikler, modernize edilmiş bir kokpit ve sofistike silah sistemleri ile donatılmış durumda. Diğer geliştirmeler arasında daha uzun menzil için konformal yakıt tankları, geliştirilmiş performanslı bir motor ve 12.000 saatlik uzatılmış yapısal hizmet ömrü bulunuyor.

2014'ün sonlarında tanıtılan Otomatik Yer Çarpışmasını Önleme Sistemi (Auto GCAS) gibi önemli güvenlik özellikleri, 12 jette 13 pilotun hayatını kurtardı ve uçağın üstün güvenlik ve performans yeteneklerini kanıtladı.

F-16 Blok 70 programının mevcut sipariş birikimi, altı ülke için 133 uçağı içeriyor. Lockheed Martin, bu yıl şirketin Greenville'deki üretim hattından 1LMX ileri üretim ve dijital teknolojilerinden yararlanarak 19-21 jet teslimatı yapmayı planlıyor. Lockheed Martin, dünya çapında 300 adede kadar ek jet için potansiyel fırsatlar öngörüyor. Türkiye de bu ülkelerden biridir.F-16 Blok 70, Lockheed Martin'in F-16 Fighting Falcon ailesindeki en gelişmiş ve yetenekli varyantıdır. Uçak, hava üstünlüğü, yakın hava desteği, hava savunması ve elektronik harp gibi çok çeşitli görevleri yerine getirebilir. F-16 Blok 70'in teslimatları, Lockheed Martin'in dünya çapındaki müttefiklerine en son teknoloji savaş uçakları sağlama konusundaki kararlılığını göstermektedir.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar