Amerika'da Pilotaj Eğitimi Almak

Amerika'da uçuş eğitimi alarak havayolu pilotu olmak isteyenler ne yapmalı? Amerikada pilotaj eğitimleri hakkında bilinmesi gerkenler? Amerika'da pilotaj eğitimleri hakkında her şey bu yazımızda


Amerika'da Pilotaj Eğitimi Almak

Türkiye’de pilotaj eğitimi almak istediğinizde bilgiye erişmekte biraz zorlanabilirsiniz, Avrupa’da pilotaj eğitimi almak istediğinizde ise bilgiye erişmek biraz daha zordur ama  söz konusu Amerika olunca bir çok bilgiye erişip bilgi okyanusunda kaybolmanız mümkün. Karşınıza çıkan bilgiler ile yanlış kararlar almanız bile olası. Bu nedenle Flyive olarak Amerika’da pilotaj eğitimi ile ilgili en doğru bilgileri sizler ile derlerdik ve konunun uzmanı kişiler ile sorularınıza cevap bulmaya çalıştık. Gelin şimdi Amerika’daki pilotaj eğitimine ve pilotluk kariyer sürecine beraber odaklanalım.

 

Amerika’da Uçuş Okulu Seçimi adlı yazımızda sizlere nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirtmiştik. Orada da belirttiğimiz üzere Amerika’da 900’ün üzerinde uçuş okulu mevcut. İç hatlar havayolu işletmelerine baktığımızda ise 2023 itibariyle bu sayı 371. Türkiye ya da Avrupa ile kıyasladığınızda Amerika’daki bu yapı sizlere astronomik olarak gelebilir. Böyle bir yapıya uzaktan baktığınızda da bilgi kirliliğinin oluşması gayet normal. Bu nedenle sizlere birinci elden bütünüyle bilgi vermeye odaklandık.

Amerika’da ATPL Eğitimi

ICAO yani Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde bir havayolu şirketinde pilot olarak işe başlamanı için gereken lisans ATPL (Havayolu Nakliye Pilot Lisansı). Eğitiminiz boyunca aldığınız eğitimler ile 250 saat uçarak ATP lisansına sahip olduysanız ve 1500 saat uçuş süreniz yoksa bu frozen ATPL olarak adlandırılmakta. Bu lisans yani frozen ATPL Amerika hariç tüm dünyada havayollarına iş başvurusunda bulunmanız için yeterli. Amerika’da ise 1500 saati doldurmuş olmanız yani frozen’ı kalkmış bir ATP lisansına sahip olmanız gerekiyor. Peki insanlar neden buna rağmen Amerika’ya gidiyor.


Amerika’da Ticari Pilot Olarak Para Kazanmak Mümkün

Ülkemizdeki uçuş sahası Amerika’daki kadar fazla değil ve uçak kullanımı yaygın değil. Amerika’da bir çok kişi hususi pilotluk lisansına sahip, eyaletler arası uçuşlarını tek motorlu uçaklar kiralayarak yapıyor. Bu nedenle Amerika’da pilot olarak para kazanmanız için ATPL’e sahip olmanız gerekmiyor. CPL yani Ticari Pilot Lisansına sahip olmanız özel şirketlerin sahip olduğu uçaklarda uçarak hem 1500 saati doldurmanıza hem de para kazanmanıza imkan tanıyor.

Amerika’da Uçuş Öğretmenliği

 

ATPL sahibi olmadan Amerika’da pilot olarak 1500 saatinizi doldurmanızı ve para kazanmanızı sağlayan ikinci bir seçenek olarak Uçuş öğretmenliği de mevcut. Amerika’da bulunan 900’den fazla uçuş okulunda uçuş öğretmeni ihtiyacı her geçen gün artıyor. Çünkü ülkemizin aksine Amerika’da uçak almak araba almak ile pilot lisansı almak ise neredeyse sürücü ehliyeti almak ile eşdeğer.

 

Pilotaj Eğitimine Nereden Başlamalıyım?

Amerika’da havacılık kültürünün bir parçası olmak ve pilot olarak çalışmak isteyenler adına “Pilotaj Eğitimine Nereden Başlamalıyım?” sorusunu Avier Uçuş Okulu yöneticisi Fırat İletir’e sorduk. Aynı zamanda Uçuş Öğretmeni de olan Fırat İletir sorumuzu şu şekilde cevapladı:

- Havacılığın yeşerdiği topraklarda pilotaj eğitimi almaya başlamak muazzam bir duygu. Aslına bakarsanız burası havacılık adına en üst nokta diyebilirim. Bu nedenle gerçek bir havacı olmak isteyenlerin bir an önce bu kültüre dahil olmalarını tavsiye ederim.

Amerika’daki havayolu şirketleri 1500 saatinizi doldurmanızı istiyor. Açıkçası buradaki havacılık kültürüne odaklanmanız ve gerçek birer pilot olmanız için konulmuş bir kural. Buraya gelen pilot adaylarının da bunun bilincinde olarak gelmesi gerekiyor. Burada pilot adayları önce Ticari Pilot olmaya odaklanıyor. Türkiye ve Avrupa’da pilot olarak para kazanmanız için gereken süre 1.5 yıldan uzun sürebiliyor ve bu da uçuş eğitimi alan pilot adayları adına sıkıcı olabiliyor. Burada 250 saat sonunda Ticari Pilot Lisansı’na(CPL) sahip olarak para kazanmaya başlamanız ve tecrübe kazanmanız havayollarında pilot olmadan önce havacılığı tamamen benimsemenize de yol açıyor.

CPL Sonrası İş Bulmak Zor mu?

 

Boston merkezli bir uçuş okulu Aver Flight olarak yapmış olduğumuz kurumsal anlaşmalar çerçevesinde PlaneSense gibi uçak kiralama şirketleri ile iş birliklerimiz mevcut. Bir çok öğrencimiz bu iş birliği neticesinde CPL sonrası ticari pilot olarak işe başlıyor. Bir diğer husus ise Amerika’da uçuş öğretmenliği. Tüm eğitimlerini bizden alan pilot adaylarının uçuş öğretmeni olması durumunda iş garantisi veriyoruz. İster PlaneSense olsun ister Avier Flight’ta olsun burada ticari pilot olarak çalışarak Türkiye’deki ikinci kaptan kadar maaş almanız çok olası.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar