Yenilenen HondaJet Elite II İş Jeti Tanıtıldı

Honda'ya bağlı havacılık şirketi Honda Aircraft Company, Hondajet Elite II iş jetinin güncellenmiş modelini kamuoyuna tanıttı.


Yenilenen HondaJet Elite II İş Jeti Tanıtıldı

Yenilikçi tasarımları ile göze çarpan Japon havacılık şirketi Honda Aircraft Company, yenilenen iş jetini kamuoyuna tanıttı. Firma tarafından 17 Ekim pazartesi günü yapılan açıklamada, Hondajet Elite II adı verilen iş jetinin en güncel modelinin ABD'nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde düzenlenen "National Business Aviation Convention and Exhibition" fuarında ilk kez tanıtıldığı duyuruldu.

Honda'nın Yeni İş Jetinin Özellikleri


Firma tarafından kendi sınıfındaki en hızlı, en yüksek irtifada uçabilen ve uzun menzilli iş jeti olduğu iddia edilen güncellenmiş Hondajet Elite II'nin, aynı zamanda otomasyon teknolojilerine de sahip olduğu belirtiliyor. Yine şirketin yönetim kurulu ve icra kurulu başkanı (CEO) olan Hideto Yamasaki'ye göre, uçağın otonom seyir yapabilmesini sağlayan teknolojilerin önümüzdeki yıl hazır olması hedefleniyor. Uçağa uçuş ve iniş sırasında otomasyon kabiliyeti kazandıran bu teknolojiler arasında; otomatik gaz (ing.: Autothrottle) ile otomatik acil durum inişi (ing.: Emergency Autoland) özelliklerinin de olduğu söyleniyor. Bu teknolojiler sayesinde pilotun iş yükünün azalması ve durumsal farkındalığının artması sayesinde uçuş güvenliğinin artacağının altı çiziliyor. Hondajet Elite II'nin sahip olduğu diğer çarpıcı özellikler arasında, tamamı yeniden tasarlanmış kabin bölümü, son kullanıcının kendi seçebileceği farklı renkler ve malzemelerden oluşturulabilen 2 iç tasarım seçeneği de bulunuyor.


Teknik Özellikler:
  • Azami seyir hızı: 781 km/s (422 knot)
  • Menzil: 2.865 km (1.547 deniz mili)
  • Bagaj hacmi: 1,75 m3 (62 ft3)

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Honda Aircraft Company


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar