Cessna Citation İş Jetinin Modası Geçmiyor

ABD'li Textron'a bağlı Cessna firması, 4'ü kesin, 16'sı opsiyon olarak toplamı 20 adede ulaşabilecek yeni bir Citation çift motorlu iş jeti siparişi aldığını açıkladı.


Cessna Citation İş Jetinin Modası Geçmiyor

Hizmete ilk girdiği 1972 yılından bu havacılık pazarında adından söz ettiren ve 7500'den fazla üretilen Cessna Citation iş jetinin modası bir türlü geçmek bilmiyor. Textron Aviation tarafından 18 Ekim salı günü yapılan açıklamada, firmanın 4'ü kesin 16 adedi opsiyon olmak üzere 20 adet Cessna Citation iş jeti siparişi aldığı duyuruldu. ABD'nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde düzenlenen "National Business Aviation Association’s Business Aviation Convention & Exhibition" havacılık fuarında imzalanan sözleşme kapsamındaki ilk uçak 2023 yılında siparişin sahibi Fly Alliance şirketine teslim edilecek. Fly Alliance, Cessna Citation serisinin XLS Gen2 modeli olan uçaklarını, iş jeti kiralamak isteyenlere sunduğu özel charter uçuş hizmetinde kullanmayı planlıyor.   

Cessna Citation XLS Gen2

Cessna Citation XLS Gen2 koltuklar ve kabin içi

Bugüne kadar 1000'in üzerinde satılan Cessna Citation 560XL iş jeti üzerinden geliştirilen XLS Gen2, 25 yıldır üretilen ve Citation Excel ile başlayan bu başarılı serinin en yeni modeli. İlk kez 2021 yılının Ekim ayında kamuoyuna tanıtılan XLS Gen2, ABD’nin resmi sivil hava taşımacılığı kuruluşu olan FAA (ing.: Federal Aviation Administration)'dan tip sertifikasını almasının ardından 2022 yılında ilk kez kullanıma girmeye başlamıştı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Textron Aviation


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar