AW609 Tiltrotorlu Hava Aracının Üretim Modeli Havalandı

İtalyan Leonardo firması tarafından geliştirilen AW609 dikey inip kalkabilen tiltrotorlu hava aracının üretim modeli ilk uçuşunu ABD'de gerçekleştirdi.


AW609 Tiltrotorlu Hava Aracının Üretim Modeli Havalandı

Dünya genelinde sayıları her geçen gün artan yeni nesil dikey inip kalkabilen (VTOL) elektrikli hava araçları alanında bir devrim yaşanırken, havacılık firmaları tarafından geleneksel motorlara sahip tiltrotorlu projelere de hala yatırım yapıyor. Bu projelerden biri olan ve üretimine de başlanan AW609 tiltrotorlu hava aracında geçtiğimiz günlerde yeni gelişmeler yaşandı.

İtalyan havacılık firması Leonardo tarafından 19 Ekim çarşamba günü yapılan basın açıklamasında, AW609 Projesi kapsamında üretilen ilk tiltrotorlu hava aracının uçuş denemesinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirildiği duyuruldu. 13 Ekim perşembe günü ABD'nin Philadelphia şehrinde yapıldığı belirtilen uçuş denemesinde, AW609'un kumanda ve diğer donanımları test edildi. ABD'de bulunan bu üretim modelinin yanında AW609'un test prototipi ve halen İtalya'da olan ancak üretim hattından çıkan iki hava aracı daha bulunuyor. Üretimi yapılan AW609'lar, denemeler tamamlandığında ve uçuşa elverişlilik sertifikalarını aldıklarında, siparişin sahibi olan Bristow Group'a teslim edilecek.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Leonardo


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar