Dron Savaşlarında Yeni Perde: Hava Muharebeleri

Ukrayna'ya ait bir dronun Rus askerleri tarafından yönlendirilen başka bir dronu ateş açarak düşürme görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.


Dron Savaşlarında Yeni Perde: Hava Muharebeleri

Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, çatışan tarafların hem keşif hem de taaruz amacıyla kullandığı dronlar / İnsansız Hava Aracı (İHA)'lar arasında hava muharebeleri yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna tarafına ait taktik kullanıma yönelik küçük bir dron, Rusların kullandığı bir dronu çarparak düşürmüştü. Bu kez Ukraynalılar tarafından yönlendirilen bir dron, Rusların kullandığı başka bir dronu havada vurarak imha etmeyi başardı.

Rus Dronunun Havada İmha Edilme Anı:
Küçük Dronların Ukrayna'da Kullanımı

Tek er tarafından yönlendirilebilen basit dronlar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucu çıkan savaşın sembollerinden biri haline gelmiş durumda. Sosyal medyada her gün bir yenisi yayınlanan videolarda, küçük dronlardan atılan bombaların yarattığı korku ile bunların ikmal için kullanılan kamyonlara ve zırhlı araçlara verdiği zarar görülebiliyor. Savaşan her iki tarafın piyadeleri tarafından keşif, topçu ve havan atışlarının tanziminde ileri gözetleme görevlerinde de yoğun olarak kullanılan dronlar, muharebe sahasının vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş durumda. Savaşın başında sivil kullanıma yönelik dronları hizmete alan Ruslar ve Ukraynalılar, bunları bomba atabilecek şekilde tadil etmeye de başlamışlardı. İlerleyen zamanda ise muharebe görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirebilecek şekilde tasarlanıp üretilmiş, elektronik harbe dayanıklı ve daha fazla savaş yükü taşıyabilen dronlar da Ukrayna'da görülmeye başlandı. Bu günlerde ise artık savaşan tarafların dronları arasında hava muharebeleri yaşanıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar