T-6 Texan II Eğitim Uçaklarının 1000'incisi Teslim Edildi

Geleceğin savaş pilotlarının eğitiminde kullanılan ABD'li Textron üretimi T-6 Texan II uçaklarının 1000'incisi Kolombiya Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.


T-6 Texan II Eğitim Uçaklarının 1000'incisi Teslim Edildi

Amerikan Hava Kuvvetleri başta olmak üzere dünyada pek çok ülkenin silahlı kuvvetlerinin tercih ettiği T-6 Texan II temel eğitim uçaklarının 1000'incisinin teslimatı yapıldı. ABD'li Textron firmasının 12 Ekim çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, Kolombiya Hava Kuvvetleri tarafından sipariş edilen T-6C Texan II temel eğitim uçağının teslim edildiği duyuruldu. Bu teslimatı benzerlerinden ayıran en önemli özellik ise Textron tarafından üretilen 1000'inci T-6 Texan II olması. Textron firmasının Kansas eyaletindeki Wichita şehrinde bulunan fabrikasında üretilen T-6 Texan II'lerin, hizmete girmeye başladıkları 2000'li yılların başından bu yana 5 milyon saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdikleri belirtiliyor.

Kolombiya Hava Kuvvetleri'ne Teslim Edilen T-6 Texan II

Video Kaynağı: Textron

T-6 Texan II Temel Eğitim Uçağı

Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait T-6 Texan II uçuş sırasında

Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait T-6 Texan II. Kaynak: Ivan Voukadinov (https://www.airliners.net)

Bugün Textron firmasına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Beechcraft tarafından üretilen T-6 Texan II temel eğitim uçağı, esasen İsviçreli Pilatus firmasının PC-9 eğitim uçağı üzerinden geliştirildi. İlk uçuşunu 1998 yılında yapan T-6 Texan II, 2000'li yılların başında ilk olarak Amerikan Hava Kuvvetleri'nde hizmete girmeye başladı. Amerikan Hava ve Deniz Kuvvetleri tarafından A ve B modelleri kullanılan T-6 Texan II'nin, ihracat için üretilen C, silahlı C+ ve Amerikan Kara Kuvvetleri'nin envanterindeki D modelleri de bulunuyor. Pratt & Whitney Canada üretimi PT6A-62 turboprop motorunun güç verdiği uçak, komşumuz Yunanistan başta olmak üzere çok sayıda ülkenin hava kuvvetleri tarafından geleceğin savaş pilotlarının eğitiminde kullanılıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Textron


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar