Çin Dünyanın İlk 4 Motorlu Nakliye İHA'sını Geliştiriyor

Dünyanın en önemli İnsansız Hava Aracı (İHA) üreticilerinden Çin, 4 motorlu dev nakliye İHA'sı Scorpion D'nin deneme uçuşlarına geçtiğimiz hafta başladı.


Çin Dünyanın İlk 4 Motorlu Nakliye İHA'sını Geliştiriyor

Hem askeri hem de sivil İnsansız Hava Aracı (İHA) alanında çok sayıda yenilikçi ürün geliştiren Çin Halk Cumhuriyeti, şimdi de nakliye İHA'larında adından söz ettirecek gibi görünüyor. Pekin merkezli İngilizce yayın yapan CGTN kanalının verdiği bilgiye göre, Çin'in yeni 4 motorlu çift kuyruk dikmeli nakliye İHA'sı 25 Ekim salı günü ülkenin Sichuan eyaletinde 18 dk. süren bir deneme uçuş gerçekleştirdi

Çin'in 4 motorlu kargo İHA'sı Scorpion D kalkış sırasında

Çin'in devlet kuruluşu Sichuan Tengden Sci-Tech Innovation şirketi tarafından geliştirilen bu dört motorlu nakliye İHA'sı, Scorpion D olarak adlandırılıyor. Aynı şirketin çift motorlu Skorpion ve 3 motorlu Skorpion A adında benzer İHA'ları da bulunuyor. 20 metrenin üzerinde bir kanat açıklığına ve 10,5 metrelik uzunluğa sahip Scorpion D, 5 m3 genişliğindeki kargo bölmesinde 1,5 tonluk yükleri taşıyabiliyor. Hava aracının azami kalkış ağırlığı ise 4,4 ton.

Çin'in Scorpion D 4 motorlu kargo İHA'sı kargo kapağı açılmış halde yerde

Daha önceki yıllarda maketleri gösterilen dev İHA'nın, 7 Kasım tarihinde başlayacak olan Çin'in en önemli havacılık etkinliklerinden Zhuhai hava gösterisi sırasında kamuoyuna tanıtılacağı belirtiriliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: CGTN


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar