Yenilenen Su-57 Savaş Uçağı'nın Uçuş Denemeleri Yapıldı

Rusya'nın Suhoy Tasarım Bürosu tarafından geliştirilen Su-57 5'inci nesil savaş uçağının modernize edilmiş bir modeli ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdi.


Yenilenen Su-57 Savaş Uçağı'nın Uçuş Denemeleri Yapıldı

Ukrayna topraklarına yaptığı saldırılarda çok sayıda muharebe uçağını kaybeden, hava kuvvetlerinin modern harekat icrasında, eğitimde ve stratejilerinde önemli sorunları olduğu anlaşılan Rusya Federasyonu, tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen yeni nesil savaş uçaklarının geliştirilmesi çalışmalarına devam ediyor. Rusya'nın köklü tasarım şirketi Suhoy (rus.: ОКБ Сухой), 5'inci nesil savaş uçağı Su-57'nin modernize edilmiş bir modelinin 21 Ekim çarşamba günü ilk uçuşunu yaptığını duyurdu. Kuyruk kısmında özel bir resim olan 511 gövde numaralı uçak, test pilotu Sergey Bogdan komutasında Gromov Uçuş Araştırmaları Enstitüsü yakınlarındaki Zhukovsky havalimanından havalanarak 56 dakikalık bir deneme uçuşu gerçekleştirdi. Rusya Federasyonu Kahramanı ünvanını da taşıyan test pilotu Sergey Bogdan'ın yaptığı uçuşun herhangi bir sorun olmadan tamamlandığı belirtildi.

Su-57'nin ilk uçuşu Kaynak: Suhoy Tasarım Bürosu

Su-57 Modernizasyonu Neleri İçeriyor?

Sukhoy yetkililerinin verdiği bilgiye göre, modernize edilen Su-57 muharebe uçağında pilota uçuş sırasında destek olan ve yeni silah sistemlerinin de kullanımına imkan sağlayan çok işlevli bir donanım bulunuyor. Ayrıca, yenilenen Su-57'nin savaş uçağının ilerleyen dönemde yeni motorlarla techiz edilmeye uygun hale getirildiği de belirtiliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Suhoy Tasarım Bürosu


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar