Brezilya ve Kore C-390 Nakliye Uçağı İçin İş Birliğine Gidiyor

Brezilyalı Embraer firması, C-390 Millennium nakliye uçağı projesi kapsamında parça alımı için Güney Koreli savunma sanayi firmaları ile anlaştı.


Brezilya ve Kore C-390 Nakliye Uçağı İçin İş Birliğine Gidiyor

Brezilya'nın başarılı havacılık şirketi Embraer, C-390 nakliye uçağı projesinde yeni iş birliklerine gidiyor. Embraer tarafından 27 Ekim perşembe günü yapılan açıklamaya göre C-390 Millennium nakliye uçağı için parça tedariğine yönelik olarak Güney Koreli savunma firmaları ile mutabakat muhtıraları imzalandı.

Brezilyalı Embraer Güney Kore'den Neden Parça Almak İstiyor?

Peki Embraer aralarında; ASTG (Aerospace Technology of Global), EMK (EM Korea Co.) ve Kencoa Aerospace firmalarının bulunduğu Kore savunma sanayi kuruluşları ile neden iş birliği anlaşması imzaladı? Bu sorunun cevabı Güney Kore'nin nakliye uçağı alımına hazırlanmasında ve bu kapsamda Large Transport Aircraft (LTA) II Program adı verilen bir tedarik projesi yürütmesinde yatıyor. Güney Kore'nin Savunma Sanayii Başkanlığı olarak nitelendirilebilecek olan Defense Acquisition Program Administration (DAPA) tarafından yürütülen proje kapsamında rekabet şansını arttırmak isteyen Embraer, Koreli savunma sanayi firmaları ile parça alımına yönelik anlaşarak "offset" adı verilen yükümlülükleri karşılamayı hedefliyor.

Offset Nedir?

Savunma veya sivil sanayi ürünü alımlarında ithalatçı ülkelerin döviz kaybını telafi etmek ve ticaret yapılan ülkeye ihracat yapılabilmesini sağlamak amacıyla kullandığı bir taahütler ve yükümlülükler Offset olarak tanımlanıyor. Offset çerçevesindeki bu yükümlülükler; mal satan ülkenin mal alan ülkeye sermaye yatırımları ve teknoloji transferi yapmasını içerebilirdiği gibi ihracatçı ülkenin sattığı ürün karşılığında karşı tarafın sanayi ürünlerinden alım yapmasını da gerektirebilir. Türk savunma sanayinin gelişim sürecinde de başka ülkelerden yapılan silah alımları karşılığında yurt dışına savunma sanayi ürünleri ihracatı yapılabilmesi amacıyla offset yükümlülükleri başarıyla kullanılmıştır.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Embraer


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar