Almanya’da kabin ekibi maaşları artıyor ABD’de grev tehlikesi!

Lufthansa, artan enflasyonu telafi etmek amacıyla Almanya'daki 19.000 kabin görevlisinin maaşına zam yapacağını açıkladı, ABD’de ise grev çanları çalıyor.


Almanya’da kabin ekibi maaşları artıyor ABD’de grev tehlikesi!

Pandemi sırasında hükümetin müdahalesi ile iflastan kurtulan Lufthansa tarafından salı günü yapılan açıklamada, uçuş personeli maaşlarının %17 artacağı, en yüksek maaş grubundakilerin maaşlarının ise %19 artış göreceğini duyurdu. Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Lufthansa personel şefi Michael Niggemann, "Bununla, bir işveren olarak çekiciliğimizi sağlarken, sosyal sorumluluklarımıza gereken önemi ve saygıyı gösteriyoruz, bu zam özellikle alt ve orta seviyedeki uçuş personellerini ilgilendirecek” dedi.

ABD’de Grev Tehlikesi

pilotlar grevde

Almanya'da Ekim ayı içerisinde gerçekleşmiş olan %10,4 oranındaki enflasyon, Avrupa’daki birçok sektörde maaş zammı isteklerini körüklerken, okyanusun diğer yakasındaki işçiler de çalışma şartlarının iyileştirmesi için seslerini yükseltmeye başladı. Lufthansa’nın yapmış olduğu zamlar sonrası ABD merkezli Delta Air Lines havayolu şirketi çalışanları da daha iyi şartlara sahip sözleşmeler talep ediyor. Ancak bu talep işveren tarafında karşılık bulmamış olacak ki, pilotlar kendi aralarında olası bir grev konusunda beraber hareket etmek için anlaştı. Henüz bir grev kararı alınmamış olsa da, sözleşme görüşmelerinin başarısız olması durumunda Delta Air Lines zor günler yaşayabilir. Havayolu şirketlerinin pandemi sonrası tekrar kar etmeye başladığını belirten pilotlar, iyileştirilmiş sözleşmeler talep ediyor. 2022 yılının başında yine ABD merkezli Alaska Airlines pilotları firma yetkililerini grev yapabilecekleri konusunda uyarmış, bu uyarı sonucunda da amaçlarına ulaşarak maaşlarda artış içeren yeni sözleşmeler imzalamışlardı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Flyive


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar