Wisk Aero'nun Yeni Hava Taksisi Görücüye Çıktı

Elektrikli hava taksi pazarında Boeing ile yaptığı iş birliğiyle tanınan Wisk Aero firması, yeni otonom hava aracını bugün kamuoyuna tanıttı.


Wisk Aero'nun Yeni Hava Taksisi Görücüye Çıktı

San Fransisco merkezli bir ABD'li havacılık firması olan Wisk Aero, yeni geliştirdiği hava taksiyi bugün kamuoyuna tanıttı. Wisk firmasının "kendi alanındaki en gelişmiş 6'ncı nesil hava taksi" gibi iddialı bir sloganla tanıtımını yaptığı hava aracı; elektrikli motorları, dikey iniş kalkış - VTOL (ing.: Vertical Take-Off and Landing / VTOL) kabiliyeti gibi kendi sınıfındaki araçlarda görmeye alışkın olduğumuz özelliklerinin yanında otonom uçabilme yeteneğine de sahip. 6 adet elektrikli motor güç verdiği 4 yolcu taşıyabilen hava taksi, 222 km/s seyir süratiyle 145 km (90 mil)'lik bir menzile ulaşabiliyor.

Wisk Aero Elektrikli Hava Taksinin Görüntüleri

Videonun Kaynağı: Wisk Aero

Wisk Aero Hakkında

Wisk Aero 2010 yılından bugüne elektrikli hava araçları alanında faaliyet gösteren bir havacılık firması. 2019 yılında ABD'li havacılık devi Boeing ve yakın bir zamanda kapanacağı duyurulan Kitty Hawk ile iş birliğine giden şirket, bugün kullandığı Wisk Aero adını da bu ortaklığın ardından aldı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Wisk Aero


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar