Vertical Aerospace İngiltere'nin Gururu Olmaya Kararlı

İngiltere merkezli Vertical Aerospace firmasının VX4 elektrikli VTOL hava taksisi ilk uçuş denemesini geçtimiz günlerde gerçekleştirdi.


Vertical Aerospace İngiltere'nin Gururu Olmaya Kararlı

Elektrikli hava taksi pazarının İngiltere merkezli oyuncusu Vertical Aerospace, 26 Eylül pazartesi günü yaptığı basın açıklaması ile geliştirmekte olduğu VX4 elektrikli hava aracının ilk uçuş denemesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu denemeyi sıradan bir uçuş testinden ayıran önemli bir ayrıntı ise, geçtiğimiz 20 yılın ardından İngiltere topraklarındaki ilk uçuş denemesini Vertical Aerospace şirketinin yapmış olması. Geçmişte bir çok başarılı havacılık projesine ve ilke imza atan İngiliz havacılık sanayinin üzerindeki ölü toprağını kaldıran firma, bunu başarmanın haklı gururunu da yaşıyor. Şirket, 2025 yılına kadar VX4'ün sertifika işlemlerinin tamamlayıp İngiltere'nin havacılık alanındaki otoritesi olan CAA (ing.: Civil Aviation Authority)'den uçuşa uygunluk onayını almayı hedefliyor.

VX4 Elektrikli VTOL Hava Taksi (Aracı)

VX4 elektrikli VTOl hava taksi

Şimdiden 1.400 adetlik ön sipariş almayı başaran VX4 elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen (ing.: Vertical Take-Off and Landing / VTOL) hava taksi, kullanıma girdiğinde Virgin Atlantic, American Airlines, Japan Airlines ve Air Asia başta olmak üzere çok sayıda havayolunda hizmet verecek. Bir pilot ve 4 yolcu taşıyabilen VX4'in; 160 km (100 mil) menzile sahip olacağı, saate 240 km (150 mil) seyir ve 320 km (200 mil) azami sürate ulaşabileceği belirtiliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Vertical Aerospace


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar