Çin'in Amfibik Uçağı AG600M Yangınlara Karşı Hazır

Çin'in AVIC kuruluşu tarafından geliştirilen AG600M yangın söndürme uçağının su alma ve boşaltma testleri geçtiğimiz günlerde başarı ile tamamlandı.


Çin'in Amfibik Uçağı AG600M Yangınlara Karşı Hazır

Özellikle askeri havacılık alanında J-20 5'nci nesil muharebe uçağı başta olmak üzere gelişmiş ve özgün ürünlerin ortaya çıktığı Çin Halk Cumhuriyeti'nde, bu kez sivil amaçlara yönelik bir uçak adından söz ettiriyor. Çin'in AVIC (ing.: Aviation Industry Corporation of China) devlet kuruluşu tarafından geliştirilen AG600M yangın söndürme uçağının uçuş testleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Çin'in XINHUA haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, 27 Eylül salı günü yapılan test uçuşlarında AG600M yangın söndürme uçağının su alma ve boşaltma denemelerinin başarı ile tamamlandığı duyuruldu. Denemeler, Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Jingmen'deki Zhanghe havalimanı yakınlarında yapıldı. Uçak hizmete girdiğinde, yangın söndürmenin yanında arama-kurtarma ve diğer acil durum görevlerinde de kullanılabilecek.

AG600M Yangın Söndürme Uçağının Denemelerinden Görüntüler

Kaynak: XINHUA

AG600 Projesi

Çin'in önemli havacılık projelerinden biri olan AG600 Kunglong amfibik (amfibik: hem suya hem karaya iniş ve kalkış yapabilen) uçağı, hizmete başladığında halihazırda görev yapan Harbin SH-5 uçaklarının yerini alacak. Gövde üzerine yerleştirilmiş kanat tasarımına (üstten kanat) sahip olan ve 4 adet WJ-6 (lisans altında üretilen Ivchenko AI-20) turboprop motorunun güç verdiği AG600, kendi sınıfındaki en büyük uçaklardan biri. Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre uçağın performans verileri şöyle:

Kanat Açıklığı:
38,8 m
Uzunluk:36,9 m
Yükseklik:12,1m
Azami Kalkış Ağırlığı:
49.000 kg
Azami Hız:
560 km/s
Asgari Hız:
220 km/s
Kalkış-İniş Dalga Boyu:
2 m
Azami Menzil:
4.500 km
Su Haznesi:
12 ton
Uçuş Tavanı:
6.000 m

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: XINHUA


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar