Elektrikli Uçan Taksilerin Geleceği Parlak

ABD'li havayolu şirketi United, Eve firması tarafından üretilen ve dikey iniş-kalkış yapabilen elektrikli uçan taksilere 15 milyon dolar yatırım yapıyor.


Elektrikli Uçan Taksilerin Geleceği Parlak

Tüm dünyada elektrikli hava araçlarına olan ilginin arttığı bu günlerde, ABD'li havayolu şirketi United da havacılığın geleceğinde önemli bir pay sahibi olacak bu pazara yatırım yapan firmalar kervanına katıldı. United Havayolları ve Eve Air Mobility firmaları arasında imzalanan ve 8 Eylül'de kamuoyuna duyurulan 15 milyon dolar değerindeki sözleşme kapsamında, 200 adedi opsiyon, 200 adedi kesin olmak üzere 400 adet 4 koltuklu elektrikli hava aracı (hava taksi) siparişi verdi. İlk teslimatların 2026 yılında başlayacağı anlaşma ile United firması elektrikli hava aracı pazarına hızlı bir giriş yapmış oldu.   

Eve Air Mobility Firması ve Elektrikli Hava Taksi

Kaynak: Eve Air Mobility

Bilimkurgu filmlerinde görmeye aşina olduğumuz "uçabilen araba"lar, gelişen teknoloji sayesinde elektrikli hava araçlarının yaygınlaşması ile nihayet günlük hayatlarımızın bir parçası olacak gibi duruyor. Çok sayıda havacılık firmasının faaliyet gösterdiği elektrikli araç pazarıda yer alan Eve Air Mobility firması, C-390 nakliye ve EMB 314 Super Tucano eğitim / hafif taaruz uçakları başta olmak üzere çok sayıda başarılı havacılık projesinin altına imza atan Brezilyalı Embraer'e bağlı bir kuruluş. En önemli projesi VTOL (Dikey Kalkış ve İniş (ing.: Vertical Take-Off and Landing) kaabiliyetli ve elektrikli eVTOL EVE olan firma, elektrikli hava taksi pazarında güçlü oyunculardan biri olmaya aday.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: United Havayolları


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar