Kabil Havalimanı için Taliban ve Birleşik Arap Emirlikleri Anlaştı

Kabil Uluslararası Havalimanı'nın işletmesi için ortak arayan Afganistan'daki Taliban yönetimi, aradığı şirketi Birleşik Arap Emirlikleri'nde buldu.


Kabil Havalimanı için Taliban ve Birleşik Arap Emirlikleri Anlaştı

Afganistan'ın yönetimini kanlı bir iç savaş sonrasında uzun yılların ardından 2021'de tekrar ele geçiren Taliban, ülkenin dünyaya açılan kapısı olan Kabil Uluslararası Havalimanı başta olmak üzere ülkedeki tüm havalimanlarında havacılık hizmetlerinin sağlama konusunda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli GAAC şirketiyle anlaştı. BAE'li firma, aynı zamanda Afganistan'ın hava sahasının kontrolünde de rol oynayacak.

Anadolu Ajansının bildirdiğine göre: Taliban geçici hükümetinin Başbakan Yardımcısı Vekili Molla Abdulgani Birader, Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakan Vekili Hamidullah Ahundzade ve çeşitli Taliban yetkilileri ile GAAC şirketinin yetkilileri, başkent Kabil'de düzenlenen törenle "Uçak Rehberlik Hizmetleri ve Geliştirmesi" başlıklı anlaşmayı imzaladı. Anlaşma kapsamında GAAC şirketi, Afganistan genelinde uçakların iniş ve kalkışları da dahil olmak üzere uçaklara uçuş rehberliği sağlayacak ve gerekli görülen havalimanlarında radar sistemleri ve gerekli teçhizatı temin edecek. Şirket bunun yanı sıra Kabil, Kandahar ve Herat'taki havalimanlarında personel kapasitesini artıracak ve personele gerekli havacılık hizmetlerini sağlayacak. 10 yıl süreli anlaşmanın ilk 5 yılında Afganistan hava sahasını kullanacak uluslararası uçaklar da dahil olmak üzere elde edilen gelirlerin, GAAC şirketine ödenmesi planlanıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Anadolu Ajansı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar