Polonya'dan Dev Ah-64E Apache Taaruz Helikopteri Alımı

Ukrayna-Rusya savaşı sonrasında savunma alımlarına hız veren Polonya, ABD'den 96 adet AH-64E taaruz helikopteri almak için talepte bulundu.


Polonya'dan Dev Ah-64E Apache Taaruz Helikopteri Alımı

Polonya ile ABD savunma bakanları; Mariusz Blaszczak ile Lloyd Austin'in Almanya'daki Rammstein hava üssünde 8 Eylül'de gerçekleştirdiği görüşmelerde, Polonya'nın 96 adet Ah-64E Apache taaruz helikopteri satın alma talebinde bulunduğu resmi olarak açıklandı. Polonya'nın tedarik edeceği helikopterlerin ilk sevkiyatlarını, Polonya'nın 18'inci Mekanize Tümeni teslim alacak. Bu siparişle birlikte Polonya, Avrupa'nın en büyük taaruz helikopteri filolarından birine sahip olacak.

Polonya, halihazırda kullandığı Varşova Paktı döneminden kalma Sovyet yapısı Mi-24'lerin yerini alacak taaruz helikopterinin tedariği için uzun yıllardır bir arayış içerisindeydi. Bu kapsamda bir ihale de açan Polonya, Boeing üretimi AH-64E Apache'lerin yanı sıra Bell firmasının AH-1Z Viper ve TUSAŞ'ın ATAK helikopterinin alımını da değerlendiriyordu.

Bilindiği gibi Polonya, geçtimiz aylarda da ABD'den 250 adet M1A2 SEPv3 Abrams ana muharebe tankının yanı sıra Güney Kore'den 48 adet FA-50 hafif taaruz ve eğitim uçağı, 180 adet K2 ana muharebe tankı ve 212 adet K9 kundağı motorlu obüs siparişi de vermişti. Tarihsel olarak Rusya ile sorunlu bir ilişkisi olan Polonya, Baltık ülkeleri ile birlikte Rus tehtidini en yakından hisseden ülkelerden biri olarak ordusuna önemli yatırımlar yapıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Polonya Savunma Bakanlığı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar