Portekiz'in KC-390 Nakliye Uçakları Test Uçuşlarına Başladı

Portekiz için Brezilyalı Embraer firması tarafından üretilen KC-390 nakliye uçağının teslimat öncesi uçuş testleri başladı.


Portekiz'in KC-390 Nakliye Uçakları Test Uçuşlarına Başladı

Brezilyalı Embraer firması tarafından geliştirilen KC-390 nakliye uçağının ilk ihracat müşterisi olan Portekiz, 2023 yılındaki teslimatlar öncesinde uçaklarına kavuşmak için gün sayıyor. Embraer tarafından üretimi tamamlanan Portekiz'e ait KC-390'ların deneme uçuşlarına Brezil'yanın Sao Paolo eyaletindeki Gaviao Peixoto'da başlandı. Halen süren denemelerde, uçağın hem Portekiz'in belirlediği isterleri karşılayıp karşılamadığına bakılacak, hem de Brezilya'nın ulusal sivil havacılık otoritesi olan ANAC ile sanayi kalkınma ve koordinasyon ajansı tarafınan yapılan sertifikasyon işlemleri tamamlanacak. Denemelerin tamamlanmasının ardından da KC-390'lar, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) standardına uygun donanımlarının uçaklara takılacağı ve son sertifikasyon işlemlerinin tamamlanacağı Portekiz'e hareket edecek.

Portekiz, 2019 yılında Embraer ile 930 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalamış, uçuş simulatörleri ve 12 yıllık lojistik desteği de içeren sözleşme kapsamında 5 adet KC-390 nakliye uçağı sipariş etmişti.

KC-390 Denemeler Sırasında:

Kaynak: Embraer

KC-390 Milenyum (Millennium) Nakliye Uçağı

Embraer tarafından geliştirilen yeni nesil çift turbofan jet motorlu KC-390 Milenyum nakliye uçağı, bu güne kadar Brezilya, Hollanda, Portekiz ve Macaristan tarafından sipariş edildi. Çek Cumhuriyeti'nden Aero Vodochody ve İngiliz BAE Systems firmalarının da alt yüklenici olarak iştirak ettiği projede bir dönem ABD'li Boeing'in katılımına yönelik görüşmeler olmuş ancak bunlar olumsuz bir şekilde sonuçlanmıştı. 26 ton'a kadar yük taşıyabilen KC-390'a, A320 yolcu uçaklarında da kullanılan iki adet IAE V2500-E5 turbofan jet motoru güç veriyor. Yüksek kanat tasarımına sahip uçak, düşük basınçlı lastiklere sahip iniş takımları sayesinde hem yumuşak hem de kirli pistlere iniş ve kalkış yapabiliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Embraer


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar