Çin Havayolu Şirketlerinden 2022'de Rekor Zarar

Covid-19'a karşı sert kapanma tedbirleri uygulayan Çin'de, ülkenin en büyük 8 havayolu şirketi 2022'nin ilk yarısında 10 milyar dolarlık rekor zarar açıkladı.


Çin Havayolu Şirketlerinden 2022'de Rekor Zarar

Çin basınında çıkan haberlere göre, uygulanan sert koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin de etkisiyle ülkenin en büyük 8 havayolu şirketi 2022'nin ilk yarısında toplamda 10.16 milyar dolarlık (70 milyar Çin yuanı) rekor zarar açıkladılar. 10 milyar doları aşkın zarardan en büyük payı ise, 2.8 milyar dolar (19.44 milyar Çin yuanı) ile ülkenin havayolu taşımacılığındaki amiral şirketlerinden Air China aldı. China Eastern, Hainan ve China Southern havayolları da Air China'nın ardından bu senenin ilk yarısında zarar eden firmalar arasında geliyor.

Bilindiği gibi Çin, koronavirüse karşı tam kapanma da dahil olmak oldukça sert tedbirler uyguluyor. 2022'nin Mart ortalarından Mayıs ortasına kadar uyguladığı sert kapanmaların hem ülke içi hem de uluslararası uçuşlara etkisi, Çin havayolu firmalarının önemli ölçüde yolcu kaybetmesine yol açtı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Çin'deki havayolu taşımacılığının geleceğine olumlu bakanlar da yok değil. Çin havacılık pazarında bağımsız olarak araştırmalar yapan Lin Zhijie'ye göre, yeni kapanmalar yaşanmadığı takdirde uluslararası uçuşların başlamasının da etkisiyle 2022 yılının ikinci yarısında Çin'in hava taşımacılığının yeni bir çıkış çizgisi yakalayacağını öngörüyor.  



Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Globaltimes.cn


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar