Avustralya F-18'lerinin Brisbane'deki Gösterisi Nefes Kesti

Riverfire festivalini kutlamaya hazırlanan Avustralya'nın Brisbane şehrinde gösteri uçuşu yapan F-18 Super Hornet savaş uçakları, izleyenlerin nefeslerini kesti


Avustralya F-18'lerinin Brisbane'deki Gösterisi Nefes Kesti

Cuma günü başlayacak olan Riverfire festivaline hazırlanan Avustralya'nın Brisbane şehri, Avustralya Hava Kuvvetleri'ne bağlı F/A-18F Super Hornet savaş uçaklarının gösteri uçuşuna sahne oldu. Şehrin gökdelenlerinin hemen yanı başında izleyenlerin nefeslerini kesen manevralar yapan F-18'ler, 7'den 70'e herkesi kendilerine hayran bıraktı. Her ne kadar aynı dönemde tasarlandıkları F-16 veya F-15 savaş uçaklarının gölgesinde kalmış olsalar da, F/A-18 Hornet'ler ve en son modeli olan E/F Super Hornet'ler, bu yıl gösterime giren Top Gun Maverick filmi ile havacılık meraklılarının radarına tekrar girmeyi başarmışlardı.

Kaynak: The Aviation Studio

Riverfire Festivali Nedir?

Avustralya'nın Quensland eyaletinin başkenti olan Brisbane, her yıl Riverfire festivaline ev sahipliği yapıyor. İlki 1996 yılında gerçekleştirilen festival; sanat, bilim ve spor konularını kapsayan, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik kavramlarına uygun etkinlikleri içeriyor. Bu yıl şehrin güneyindeki açık alanlarda düzenlenecek olan festivale 500.000'in üzerinde ziyaretçinin ilgi göstermesi bekleniyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Australian Aviation


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar