Etiyopya Havayolları 2022'de Rekor Kar Açıkladı

Havacılık sektörü koronavirüs salgını öncesi kapasitesini tekrar yakalamaya çalışırken, Etiyopya havayolları bu yıl karını %90 oranında arttırmayı başardı.


Etiyopya Havayolları 2022'de Rekor Kar Açıkladı

Afrika'nın en hızlı gelişen ekonomilerinden birine sahip olan Etiyopya, koronavirüs salgını ve 2020 yılında başlayıp halen devam eden iç savaşa rağmen havacılık alanındaki büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Ülkenin varlık fonu olarak adlandırılabilecek Etiyopya Yatırım Holdingleri (ing.: Ethiopian Investment Holdings - EIH) tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, bir kamu iştiraki olan Etiyopya Havayolları'nın geçen yıla göre %90 oranındaki artışla 937 milyon dolar kar ettiğini açıkladı. Yine EIH'ın verdiği bilgiye göre, firma, 2020-21 yılına göre gelirlerini %79 arttırarak 5 milyar dolara çıkarttı.

Etiyopya Havayolları Nasıl Rekor Kar Etti?

Peki tüm dünyada hala etkilerini göstermekte olan ve özellikle Asya bölgesinde Çin'de kapanmalara, havayolu firmalarının rekor zararlar açıklamasına yol açan pandemi, yükselen petrol fiyatları ve iç savaşa rağmen Etiyopya Havayolları bu başarıyı nasıl elde etti? Her ne kadar uluslararası rotalarda 6.9 milyon yolcu taşısa da, havacılık alanındaki uzmanların görüşlerine göre firmanın başarısının asıl sırrı kargo taşımacılığı. Pandeminin başlamasından sonra hızlı hareket ederek 38 yolcu uçağını kargo uçağına dönüştüren Etiyopya Havayolları, geçtiğimiz yıl yolcu taşımacılığının tekrar bir çıkış çizgisi yakalamasıyla, bu uçaklardan 13'ünü tekrar yolcu uçağına dönüştürmüştü. 

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Ethiopian Monitor


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar