C-390 Nakliye Uçağı Yangın Söndürme Görevlerine Hazır

Embraer firması, Portekiz'e teslim edilecek C-390 nakliye uçağının uçuş denemelerine başlamasının ardından şimdi de yangın söndürme modelini test ediyor.


C-390 Nakliye Uçağı Yangın Söndürme Görevlerine Hazır

Brezilyalı Embraer firması, Portekiz Hava Kuvvetleri'ne teslim edeceği C-390 Milenyum nakliye uçağının denemelerine geçtiğimiz günlerde başlamasının ardından, şimdi de yangın söndürme modelini test ediyor. Embraer firması tarafından yapılan 5 Eylül tarihli açıklamada, hava konuşlu modüler yangınla mücadele sistemi MAFFS II (ing.: Modular Airborne Fire Fighting System) adı verilen yangın söndürme donanımının sertifikasyonu amacıyla yapılan test uçuşlarının başarı ile tamamlandığı duyuruldu. MAFFS II kullanılarak bir çok kez havadan su bırakıldığı uçuş denemeleri, Embraer firmasının Brezilya'nın Sao Paulo eyaletindeki Gaviao Peixoto'da bulunan tesislerinde gerçekleştirildi. MAFFS II'nin sertifikasyon süreci tamamlandığında, C-390 nakliye uçağı yangınla mücadele görevlerinde kullanılabilecek.

Kaynak: Embraer

MAFFS II Hava Konuşlu Modüler Yangınla Mücadele Sisteminin Kabiliyetleri Nedir?

C-390'a yüklenebilen seyyar bir donanım olan MAFFS II, 11.300 litre (3000 galon) su taşıma kabiliyetine sahip. Kargo kapağından uçağa süratle aktarılabilen sistem, çalışması için gereken gücü de C-390'dan alıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Embraer


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar