Uluslararası Uzay Kongresi 9 Eylül'de Bursa'da Başlıyor

Dünyanın en önemli uzay konulu etkinliklerinden olan Uluslararası Uzay Kongresi (ISC 2022), 9-11 Eylül tarihleri arasında Bursa'da GUHEM'de yapılacak.


Uluslararası Uzay Kongresi 9 Eylül'de Bursa'da Başlıyor

Türkiye, uzay konusunda dünyanın en önemli etkinliklerinden birine tarihinde ilk kez ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Uzay Kongresi (ing.: International Space Convention - ISC 2022), Bursa'da yer alan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)'de 9 Eylül cuma günü başlayacak. 11 Eylül Pazar günü sona erecek etkinliğe, dünyanın dört bir yanından gelen kendi alanlarında tanınmış ve yetkin uydu, donanım & yazılım şirketlerinden bilim insanları ve astronotlar katılacak. Farklı ülkelerin uzay ajansları ve endüstrilerilerinin sektör temsilcilerini buluşturacak olan etkinliğin açılışını Türkiye Uzay Ajansı (TUA)'nın Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım yapacak.

Etkinlik takvimi ==> https://www.altairenterprises.store/isc-agenda

Şirketlere iş birlikleri ve ortaklıklar kurabilme adına önemli bir platform sunan ISC 2022'de, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ESA yetkilileri başta olmak üzere, GMV Aerospace & Defence, Redwire Space Europe, Planet, AAC Clyde Space Maxar Technologies, Nanoracks Europe, Beyond Gravity, Türksat, PlanS, Arianespace gibi uydu, yazılım ve donanım firmalarından 100'den fazla konuşmacı katılacak. Çok sayıda Türk'ün de söz alacağı etkinlikte; Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu, Plan-S firmasının icra kurulu başkanı (CEO)'su Tugay Güzel, Roketsan'da gelişmiş teknolojiler bölümünde yönetici olan Cenk Önen ve Türksat firmasında uydu programları yöneticisi M. Mehmet Nefes de konuşma yapacak.

Tüm konuşmacıların listesi ==> https://www.altairenterprises.store/isc-speakers

Etkinlinliğin sponsorları arasında: Türkiye’nin ilk ticari uydusunu uzaya gönderen Plan-S firması (Platin sponsor), savunma sanayi alanında bu yıl dünyanın ilk 100 firması arasına giren Roketsan (Gold sponsor) ve Türksat İletişim bulunuyor. Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ve Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olan GUHEM’in Bursa’ya kazandırılmasına öncülük eden Bursa Sanayi ve Ticaret Odası - BTSO stratejik partner olarak kongreye katılım sağlayacak.

Bu Yılki Uluslararası Uzay Kongresi'nde Hangi Konular Ele Alınacak?

Uluslararası Uzay Kongresi'nde bu yıl, uzay endüstrisinin daha ileri bir seviyeye taşıma amacıyla sektördeki son gelişmeler, yeni yaklaşımlar, ve küresel konular ele alınarak katılımcılar arasında fikir ve tecrübe paylaşımı yapılması hedefleniyor. Bu yılın en önemli 4 konu başlıkları ise: Uzayda sürdürülebilirlik, dünyanın uzaydan gözlemlenmesi, küçük uydu pazarları ve fırlatma teknolojileri.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: GUHEM - Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar