Türk Astronot Gezeravcı'nın Dönüş Yolculuğu Ertelendi

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın ISS'ten dönüşü, kötü hava koşulları nedeniyle Pazartesi gününe ertelendi. Yeni dönüş planları ve detaylar açıklandı


Türk Astronot Gezeravcı'nın Dönüş Yolculuğu Ertelendi

Alper Gezeravcı'nın Uzaydan Dönüşü Ertelendi: Yeni Tarih Pazartesi

Türkiye'nin uzaydaki gururu, ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş yolculuğu, hava koşullarının olumsuz olması sebebiyle Pazartesi gününe ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, durumu sosyal medya üzerinden duyurdu. Bakan Kacır, iniş yapılacak bölgedeki hava durumunun uygun olmaması nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışın Pazartesi gününe planlandığını belirtti.

Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirilen veda töreninde duygularını paylaşan Gezeravcı, Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevinin bir parçası olmanın onurunu ve mutluluğunu dile getirdi. Görevin, gençlere ilham verici bir başlangıç olmasını umduğunu ifade etti. Gezeravcı ve ekibi, Dragon kapsülü ile Dünya'ya dönüş yapacaklar ve kapsülün ABD'nin Orlando şehri açıklarında okyanusa inmesi bekleniyor.

16 Ocak'ta Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan araçla uzaya yolculuk eden Gezeravcı, ISS'e 20 Ocak'ta ulaşmıştı. Uzayda geçirdiği süre boyunca 13 farklı deney gerçekleştiren Gezeravcı, bu deneylerle Türkiye'nin uzay ve savunma sanayisine katkıda bulundu. Ayrıca, değişen iklim koşullarına bitkilerin tepkisini ölçen araştırmalar yaptığını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Türkiye Uzay Ajansı, gerçekleştirilen deneylerin, uzay yolculuklarının sağlık üzerindeki etkileri ve bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar üzerindeki potansiyel faydalarına dair önemli bulgular elde edilmesini bekliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar