ABD'nin Uçak Motor Bakımları İngiliz Rolls-Royce'a Emanet

Amerikan Donanması'nın ve Deniz Piyadeleri'nin envanterindeki uçakların motorlarının bakımını İngiliz Rolls-Royce firması yapacak.


ABD'nin Uçak Motor Bakımları İngiliz Rolls-Royce'a Emanet

ABD Savunma Bakanlığı ile İngiliz Rolls-Royce firması arasında Amerikan Donanması'nın ve Deniz Piyadeleri'nin envanterindeki uçakların motorlarının bakımına yönelik 1,8 milyar dolar değerindeki 2 ayrı sözleşme geçtiğimiz günlerde imzalandı.  5 yıl süreyle geçerli olacak 1,013 milyar dolarlık sözleşmelerin ilki; Amerikan Donanması'nın T-45 Goshawk eğitim uçaklarında kullanılan 200 adet Rolls-Royce F405 jet motorunun orta seviye depo seviyesi bakımı ve lojistik desteğini kapsıyor. 854 milyon dolar değerindeki yine 5 yıl süre geçerli olacak diğer sözleşme ise; Amerikan Deniz Piyadeleri ile Kuveyt hükümeti tarafından kullanılan C-130J nakliye ve KC-130J tanker uçaklarındaki Rolls-Royce AE 2100D3 turborop motorlarının depo seviyesi bakımının ABD, Kanada ve Portekiz'deki tesislerde yapılmasını içeriyor.  

İngiliz motor devi Rolls-Royce firması, ABD'nin sivil ve askeri havacılık pazarında azımsanamayacak bir paya sahip. ABD Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki çok sayıda uçak, gücünü İngiliz Rolls-Royce motorlarından alıyor. Bu uçaklar arasında: V-22 tilt rotorlu ve C-130 nakliye uçakları, İngiliz Hawk eğitim uçaklarının ABD'li kuzenleri olan T-45 Goshawk'lar, Trion yüksek irtifa İnsansız Hava Aracı (İHA) ve uçak gemileri üzerinde konuşlandırılan MQ-25 havada yakıt ikmal İHA'sı bulunuyor. Rolls-Royce, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin emektar B-52 ağır bombardıman uçaklarının motorlarının yenilenmesine yönelik yapılan ihaleyi de geçtiğimiz yıl kazanmıştı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Rolls-Royce


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar