Uzayda Çekilecek İlk Filmin Ekibi Uzay İstasyonu'nda

Uzayda çekilecek ilk uzun metrajlı filmin ekibi, Rusya'nın Baykonur üssünden Rusya Uzay Ajansı (ROSCOSMOS)'a ait Soyuz roketi ile geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonuna başarıyla gönderildi.


Uzayda Çekilecek İlk Filmin Ekibi Uzay İstasyonu'nda

Soğuk savaş döneminde ABD ile giriştiği uzay yarışını uzun yıllar önde götüren Rusya (o zamanki adıyla Sovyetler Birliği), günümüzde de bu alanda ilklere imza atmaya devam ediyor.


Uzayda çekilecek ilk uzun metrajlı filmin ekibi, Rusya'nın Baykonur üssünden Rusya Uzay Ajansı (ROSCOSMOS)'a ait Soyuz roketi ile geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarıyla gönderildi. Ekibin içerisinde; “Vyzov” (Meydan Okuma) adındaki filmin yönetmeni Klim Şipenko, oyuncu Yuliya Peresild ve uzay istasyonunda 6 ay boyunca görev yapacak kozmonot Anton Şkaplerov bulunuyor. Uzay istasyonunda 12 gün kalacak olan Klim Şipenko ve Yuliya Peresild, Rusya'nın uzaya gönderdiği ilk sıradan Rus vatandaşları olma ünvanını da kazandılar. İkili, fırlatma öncesinde Yuriy Gagarin Kozmonot Hazırlama Merkezi’nde 5 aya yakın özel eğitim aldı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: ROSKOSMOS


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar