TUSAŞ Uçuş Akademisi 12.000 Saatlik Uçuşu Geride Bıraktı

Faaliyetlerine kurulduğu yıl olan 2010'dan bu yana aralıksız devam eden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Uçuş Akademisi, 11 yılda 12 bin saat uçuş gerçekleştirdi.


TUSAŞ Uçuş Akademisi 12.000 Saatlik Uçuşu Geride Bıraktı

Faaliyetlerine kurulduğu yıl olan 2010'dan bu yana aralıksız devam eden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Uçuş Akademisi, 11 yılda 12 bin saat uçuş gerçekleştirdi. Türkiye’nin tek onaylı helikopter uçuş eğitim akademisi olan kuruluş, toplamda 331 pilotu Türk havacılığına kazandırdı.


TUSAŞ'ın kendi tesislerinde ürettiği helikopterlerin pilot eğitimlerinin yanı sıra sivil pilot helikopter eğitim ihtiyacını da karşılayan akademi, helikopter pilotluğu için başvuran adayları yoğun bir teorik ve uçuş eğitimine tabi tutuyor.


Eğitimler arasında, Hususi Helikopter Pilot Lisansı (PPL-H) Kursu, Kontrol Pilotluğu Kursu, Ticari Helikopter Pilot Lisansı (CPL-H) Kursu, Modüler Ticari Helikopter Pilot Lisansı (CPL-H) Kursu, Helikopter Uçuş Öğretmenliği (FI-H) Kursu, Hava Aracı Tip İntibak (Type Rating) Kursu, Gece Uçuş Eğitimi (N-VFR) ve Tip Yetkisi Öğretmenliği (Type Rating Instructor) yer alıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: TUSAŞ


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar