NASA Asteroid Tehditine Karşı

Asteroid tehdidine karşı "Çifte Asteroid Yön Değiştirme Testi" (Double Asteroid Redirection Test / DART) projesini geliştiren ABD'nin Uzay Ajansı NASA, gök cisimlerinin uçuş yörüngelerini onlara çarparak değiştirmeyi hedefleyen aracını uzaya göndermek için geri sayıma başladı.


NASA Asteroid Tehditine Karşı

Her ne kadar dünyanın atmosferi sayesinde koruma altında olsak da, yeryüzüne zaman zaman düşen asteroidler, bilim adamlarını bu tehdide karşı düşünmeye ve yeni fikirler geliştirmeye sevk ediyor

Asteroid tehdidine karşı "Çifte Asteroid Yön Değiştirme Testi" (Double Asteroid Redirection Test / DART) projesini geliştiren ABD'nin Uzay Ajansı NASA, gök cisimlerinin uçuş yörüngelerini onlara çarparak değiştirmeyi hedefleyen aracını uzaya göndermek için geri sayıma başladı. NASA, yeni uzay aracını dünyanın yörüngesine yakın bir asteroidle planlı çarpışma gerçekleştirmesi için 23 Kasım'da Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden SpaceX'in Falcon 9 roketiyle fırlatacak. Fırlatma, NASA'nın internet sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

DART'un Hedefindeki Asteroid Didymos

DART'ın hedefinde, 780 mt uzunluğunda bir gövdeye sahip Didymos (65803) asteroidi ve onun 160 metrelik uydusu bulunuyor. Didymos'un boyutları, dünyaya potansiyel olarak tehdit oluşturabilecek asteroid ölçeği ile uyuşuyor.

Uzay Araçlarında Elektrikli İtki Teknolojisi

DART projesi ile geliştirilen uzay aracı, gücünü NEXT-C adı verilen yeni nesil elektrikli iyon itki sistemini / motorunu kullanıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: NASA


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar