Wizz Air Ukrayna'da Mahsur Kalan Uçağını Kurtardı

Macar Wizz Air'a air olan A320 tipi yolcu uçağı, hava sahası kapalı olan Ukrayna'nın Lviv şehrinden Polonya'nın Katowice havalimanına dönmeyi başardı.


Wizz Air Ukrayna'da Mahsur Kalan Uçağını Kurtardı

Rusya'nın işgal girişimiyle başlayan savaş ve kapanan hava sahası yüzünden Ukrayna'da mahsur kalan Macar Wizz Air firmasına ait bir Airbus A320 yolcu uçağı, bu ülkeden kaçarak Polonya'ya ulaşmayı başardı. Ukrayna'nın Lviv şehrinden (LWO) 13 Eylül salı günü havalan uçak, öğleden sonra  Polonya'nın Katowice havalimanına (KTW) indi. Wizz Air'ın A320 yolcu uçağı, 24 Şubat 2022'den bu yana Lviv havalimanında bulunuyordu.

Wizz Air, Rus ordusu'nun Ukrayna sınırına yığınak yaptığı ve savaş tamtamlarının çalmaya başladığı Ocak ile Şubat aylarında tüm uyarılara rağmen Ukrayna rotasındaki uçuşlarını sürdürmeye devam etmişti. Her ne kadar bir yolcu uçağını kurtarmış olsa da, Wizz Air'ın halen Ukrayna'nın başkenti Kiev şehrindeki Boryspil Uluslararası Havalimanı'nda (KBP) 3 adet yolcu uçağı rehin bulunuyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin Ukrayna'da Mahsur Kalan A400M'lerinin Akibeti

Türk Hava Kuvvetleri'nin nakliye gücünün belkemiği olan A400M uçaklarından 2 tanesi de 24 Şubat 2022'den bu yana Kiev'deki Boryspil havalimanında (KBP) mahsur kalmış durumda. Savaşın başladığı günün gecesi Ukrayna'ya uçan bu uçakların ne zaman geri dönebileceği hala merak konusu.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Aerotime Hub


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar