Etiyopya Havayolları Kargo Filosunu Güçlendiriyor

Kargo filosuna yaptığı yatırımlar sayesinde pandemi döneminde rekor kar açıklayan Etiyopya Havayolları, şimdi de 3 adet Boeing 767 kiralıyor.


Etiyopya Havayolları Kargo Filosunu Güçlendiriyor

Pandemi döneminde dünya genelinde zor günler geçiren havayolu taşımacığı şirketlerinin aksine geçtiğimiz günlerde rekor kar açıklayan Etiyopya Havayolları, başarısının sırrı olan kargo uçağı filosunu yeni yatırımlarla güçlendiriyor. Titan Aircraft Investments firması tarafından yapılan açıklamada, Etiyopya Havayolları'nın ihtiyaçları için 3 adet Boeing 767-300ER uçağının kargo modeline dönüştürülüp Afrikalı firmaya uzun dönemli kiraya verileceği duyuruldu. Anlaşma kapsamındaki uçakların ilki Eylül ayının sonunda, ikincisi 2022 yılı içerisinde, sonuncusu ise 2023'te Etiyopya Havayolları'na teslim edilecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Etiyopya Havayolları İcra Kurulu Başkanı (CEO)'su Mesfin Tasew, kiralama anlaşmasının firmanın kargo taşımacılığı alanındaki hızlı büyüme ve küresel bir oyuncu olma hedefleri için sağlam bir temel oluşturacağını belirtti.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Atlas Air


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar