Türk Hava Yolları Uzun Bir Aradan Sonra Yeni Pilot Alımı Yapıyor

Kovid pandemisi sonrasında pilot alımlarına ara veren Türk Hava Yolları, uzun bir aradan sonra hem kaptan, hem de 2'nci pilot istihdamı için harekete geçti.


Türk Hava Yolları Uzun Bir Aradan Sonra Yeni Pilot Alımı Yapıyor

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, THY'nin önümüzdeki dönemdeki büyüme hedefleri ve stratejisi doğrultusunda yeni pilotların firma bünyesine katılmasını planlandığı belirtildi. Kovid pandemisinin olumsuz etkilerinin azalması ile birlikte hava taşımacılığının yeniden hızlanmasıyla deneyimli kaptan ve 2'nci pilot ihtiyacı artan THY, bu açığı doldurma adına yeni pilot alımları yapacak. Anadolu Ajansı'nın aktardığı açıklamada, görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Gökyüzündeki yükselişimizde kilit rol oynayan, dünyanın dört bir yanında başarıya ulaşmamızda emeği olan ailemize yeni üyeler katıyoruz. Şirketimize katılacak yeni pilotlarımızın bizi hedeflerimize, misafirlerimizi ise sevdiklerine güvenle uçuracağından eminiz." ifadelerini kullandı. THY'de çalışmak isteyen pilotlar, https://careers.turkishairlines.com/ internet adresinden başvurularını yapabilecek.

Halihazırda 386 uçaktan oluşan dünyanın en modern hava taşımacılığı filolarından birine sahip olan THY'nin bünyesinde, 65.000 çalışan ve 5.525 pilot başarı ile görev yapıyor. Firma, kısa bir süre içerisinde yeni alımlarla hem pilot, hem de uçak sayısını arttırmayı hedefliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Anadolu Ajansı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar