Güney Kore Ay'a Doğru ilk Adımını Attı

Güney Kore tarafından geliştirilen ve ay yörüngesinde keşif amaçlı görev yapacak olan uzay aracı Danuri, Falcon 9 roketi ile başarıyla fırlatıldı.


Güney Kore Ay'a Doğru ilk Adımını Attı

Uzay programında ilk hedef olarak Ay'ı belirleyen Güney Kore, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nde 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen başarılı fırlatmanın ardından, Ay yörüngesinde görev yapacak olan uzay aracı Danuri'yi Falcon 9 roketiyle Ay'a yolcu etti.

Ay Yörüngesi Keşif Aracı (ing. Korea Pathfinder Lunar Orbiter / KPLO) olarak da adlandırılan Danuri, Kore Havacılık ve Uzay Araştırma Enstitüsü tarafından 180 milyon dolarlık bir bütçe ile geliştirildi. Danuri, üzerinden bulunan donanımlar yardımı ile Ay'ın yörüngesinde geçirdiği süre boyunca bilimsel çalışmalar için veri toplayacak.

Kore, Danuri eğer teknik bir aksaklık yaşanmadan Ay yörüngesine oturabilirse Ay'a ulaşan 8'inci ülke olma ünvanını elde edecek. Bu güne kadar Ay'a insanlı ve insansız uzay görevleri sonunda ulaşan ülkeler arasında: ABD, Avrupa Birliği, Çin, Hindistan, Japonya, Lüksemburg ve Sovyetler Birliği bulunuyor.


Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Anadolu Ajansı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar