AW249 Taaruz Helikopteri İlk Uçuşunu Yaptı

İtalyan Leonardo firması tarafından geliştirilen yeni nesil AW249 taaruz helikopterinin ilk uçuşunu yaptığı görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.


AW249 Taaruz Helikopteri İlk Uçuşunu Yaptı

İtalyan Leonardo firması tarafından geliştirilen AW249 yeni nesil taaruz helikopterinin 12 Ağustos tarihinde yaptığı ilk deneme uçuşuna ait görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı. Denemeler, Leonardo'nun Lombardiya eyaletindeki Vergiate kasabası yakınlarındaki tesislerde gerçekleştirildi. Üzerinde astar boyası ile uçan CSX82069 seri numaralı helikopterin gövde ve kuyruk yüzeylerinin üzerinde, gri ve kırmızı bantların olması ise dikkat çekti. Bu bantların kırmızı olanlarının, uçuş sırasında helikopter üzerinde oluşacak gerilimlerin ölçülmesi için kullanıldığı düşünülüyor. İlk uçuşu sırasında AW249'ün üzerinde; 20mm'lik TM197B topunun yanı sıra helikoptere keşif, gözetleme ve hedefleme kabiliyeti kazandıran İsrailli Rafael firmasının üretimi Toplite elektro-optik sisteminin bulunduğu görüldü.     

AW129 Projesi ve Helikopterin Kabiliyetleri

İtalyan silahlı kuvvetlerinin halihazırda kullandığı AW129D Mangusta taaruz ve keşif helikopterlerinin yerini alması için geliştirilen AW249, Türkçesi yeni keşif ve refakat helikopteri anlamına gelen; Nuovo Elicottero da Esplorazione e Scorta (NEES) olarak adlandırılıyor. Geliştirilmesine 2017 yılında başlanan AW249, öncülü olan AW129 helikopterine göre ilk bakışta; ağırlık, güç ve boyutları bakımından üstün olmasının yanıda gövde içerisindeki elektronik sistemler, bilgisayar ve yazılım bakımından önemli kabiliyetlere sahip. Yazılım tabanlı telsizler, Link-16 veri bağı gibi yetenekleri de bünyesinde barındıran helikopter, hizmete girdiğinde ağ merkezli harp ortamında başarı ile görev yapabilicek.


Sporara Dünyanın Sporu Tek Tıkla Reklamı

Kaynak: The Aviationist


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar