Ryanair ve Wizz Air Ekim’de Yolcu Rekoru Kırdı

Avrupa’nın havayolu taşımacılığı sektöründeki iki önemli ismi Ryanair ve Wizz Air, pandemi sonrası yolcu sayılarını arttırmaya devam ediyor.


Ryanair ve Wizz Air Ekim’de Yolcu Rekoru Kırdı

Avrupa’nın düşük fiyatlı biletleri ile tanınan havayolu şirketi Ryanair, Ekim ayında geçtiğimiz yıla göre yolcu sayısını yaklaşık 4,5 milyon arttırarak 11,4 milyondan 15,7 milyona taşıdı. Bu artışta okul yarıyıl tatilinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Ekim ayı rakamları ile birlikte şirketin 12 aylık yolcu sayısı ise 157,4 milyona ulaştı. Bu rakam, bir önceki 12 aylık dönemdeki yolcu sayısından %178 daha fazla.

wizz air uçağı yerde

Düşük fiyatlı uçuşlarda Avrupa’da Ryanair ’in en büyük rakiplerinden Macaristan merkezli Wizz Air ise Ekim ayında geçtimiz yıla kıyasla %52’lik artışla 4,5 milyon yolcu taşıdı. Şirketin 2021 yılına kıyasla 12 aylık dönemde yolcu sayısı ise %136’lık artışla 42,6 milyon oldu.

İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarındaki Luton Havalimanı'nı 2017 yılından bu yana ana uçuş merkezi olarak kullanan Wizz Air, bu güne kadar buradan taşınan yolcu sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu. Şirket şu anda 30 ülkeye 69 rotayla uçuş düzenlemekte.

Sporara Dünyanın Sporu Tek Tıkla Reklamı

Kaynak: Travel Weekly


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar