Quensland Polisi Beechcraft King Air 360'a Terfi Etti

Avustralya'nın Queensland Eyaleti Polis Teşkilatı, özel görevlerde kullanılması için 5 adet Beechcraft King Air 360 siparişi verdi.


Quensland Polisi Beechcraft King Air 360'a Terfi Etti

İlk uçuşunu 1963'te yapan ve tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan Beechcraft King Air 360'ın modası geçmek bilmiyor. King Air 360'ın üreticisi Beechcraft'ın 3 Ekim pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avustralya'nın Queensland Eyaleti Polis Teşkilatı'nda kullanılmak üzere 5 adet uçak siparişi alındığı duyuruldu. Teslimatların 2023 boyunca yapılacağının belirtildiği sipariş kapsamındaki King Air 360'lar, Brisbane şehrinde konuşlandırılacaklar. Queensland Polis Teşkilatı'nın yeni uçakları, kurumun talebi doğrultusunda Beechcraft tarafından özel olarak donatılacak. King Air 360'lara kurumun ihtiyaçları için kazandırılan özellikler arasında; yük kapısı, kumlu ve taşlı olanlar başta olmak üzere kirli pistlere iniş-kalkış için iniş takımlarını koruyan özel bir donanım da bulunuyor. Ayrıca daha fazla koltuğu içeren sık oturma düzeninde teslim edilecek uçaklar daha uzun menzilli de sahip olacaklar.

Beechcraft King Air 360

Videonun Kaynağı: Beechcraft

Sivil havacılık tarihinde kendine önemli bir yer edinmeyi başaran Beechcraft King Air 360, uçağın imalatının başladığı 1964 yılından bu yana 3000'den fazla üretildi. Günümüzde Beechcraft'ın bağlı olduğu Textron tarafından üretimi yapılan ve gücünü 2 adet turboprop motordan alan uçak, kendi sınıfındaki en popüler hava araçlarından biri. Hem sivil hem de askeri amaçlarla çok sayıda farklı görevde kullanılabilen uçağın bazı teknik özellikleri ise şöyle:

  • Menzil: 3344 km (1806 deniz mili)
  • Seyir hızı: 577 km/s (312 knot)
  • Azami yolcu sayısı: 11 kişi
  • Faydalı yük: 2333 kg (5145 lb)
  • Kalkış pisti uzunluğu: 1005 mt (3.300 ft) - deniz seviyesinde ve azami yükle


Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Textron


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar