İstanbul Dünya Sivil Havacılık Sektörüne Ev Sahipliği Yapıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan ICAO Küresel Uygulama Destek Sempozyumu bugün İstanbul’da başlıyor.


İstanbul Dünya Sivil Havacılık Sektörüne Ev Sahipliği Yapıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) Küresel Uygulama Destek Sempozyumu’na (ing.: ICAO Global Implementation Support Symposium 2022 / ICAO GISS) katılabilmek için 140 ülkeden 1000 kadar kişi başvuru yaptığı, bu küresel etkinlikte, 9 ayrı oturumda 60’ı aşkın üst düzey yetkilinin konuşma yapacağı belirtiliyor.

ICAO Küresel Uygulama Destek Sempozyumu’na Kimler Katılıyor?

Yurt dışından sempozyum için ülkemize gelen yetkililer arasında; ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar, bakanlar, büyükelçiler, ICAO bölge direktörleri, EASA, Eurocontrol, IATA, ACI gibi uluslararası havacılık kuruluşlarının genel müdür ve başkanları ile 40’dan fazla ülkeden genel müdürler, sektör temsilcileri, akademisyenler de bulunuyor.   
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat başta olmak üzere Türk yetkililer de sempozyumda söz alacak.

Sempozyumda Hangi Konular Konuşulacak?

ICAO Küresel Uygulama Destek Sempozyumu’da; küresel havacılık sektörünün dünü, bugünü ve geleceği tüm yönleriyle ele alınacağı belirtiliyor. Sempozyum sayesinde uluslararası havacılık otoritelerinin üst ve orta yöneticileri ile endüstri paydaşları bir araya geliyor. Sempozyumda, küresel hava taşımacılığı için güvenli, emniyetli, sürdürülebilir ve verimli bir geleceği desteklemek için en iyi uygulamaların belirlenmesi gibi havacılıkta büyük önemi bulunan konular masaya yatırılacak. Ayrıca, katılımcıların sivil havacılık alanındaki en son trendler ile yenilikler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunması amaçlanıyor. Etkinlikte, ICAO'nun Teknik İşbirliği Programı ile çeşitlendirilmiş ürün ve hizmet portföyünün, havacılık sektörünün ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceği hakkında derinlemesine bilgi edinmek için fırsatlar sunması bekleniyor. Sempozyumda Türk havacılık sektörünün son yıllardaki dönüşümü ve gelişimi de uluslararası örgütlere anlatılacak. 

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Ulaştıma Bakanlığı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar