Baykar 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya Hibe Edecek

Ukrayna’da düzenlenen “Halkın Bayraktarı” kampanyası ile toplanan paralarla sipariş edilmesi hedeflenen 3 adet Bayraktar TB2 bu ülkeye bedelsiz verilecek.


Baykar 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya Hibe Edecek

Baykar Teknoloji firması tarafından yapılan 27 Haziran tarihinde yapılan açıklamada; Ukrayna halkının Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) alabilmek için ‘Halkın Bayraktar’ı’ adıyla düzenlediği bağış kampanyasının çok kısa bir sürede başarıyla tamamlandığını belirterek, “Baykar olarak toplanan bağışlar ile alınması hedeflenen 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı hiçbir ücret talep etmeden Ukrayna’ya hibe ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Halkın Bayraktarı Kampanyası Nasıl Ortaya Çıktı?

Halkın Bayraktarı (Ukr.: Народний Байрактар) kampanyasının fikir babası Ukraynalı televizyon sunucusu Serhiy Prytula. Serhiy Prytula’nın öncülüğünde düzenlenen kampanya ile 3 adet Bayraktar TB2 alımına yetecek paranın toplanması hedeflenmiş, ancak yoğun ilgi sonucunda halkın bağışlarıyla 3 günde 20 milyon dolar (600 milyon grivna) elde edilince 4 adet SİHA sipariş edilebilecek bir kaynak ortaya çıkmıştı.

Baykar Daha Önce de Ukrayna için Sipariş Edilen TB2'den Para Almamıştı

Baykar Teknoloji daha önce de benzer bir uygulamanın altına imza atmış, Ukrayna’ya destek amacı ile bir adet Bayraktar TB2 alımı için Litvanya’da düzenlenen benzer bir kampanya sonucunda verilen TB2 siparişini de Ukrayna’ya bedelsiz teslim edeceğini açıklamıştı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Baykar Teknoloji


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar