İspanya’dan Yeni Nesil Eurofighter Typhoon Muharebe Uçağı Siparişi

Halihazırda Eurofighter kullanıcıları arasında bulunan İspanya, 20 adet elektronik taramalı radara sahip yeni nesil Eurofighter Typhoon siparişi verdi.


İspanya’dan Yeni Nesil Eurofighter Typhoon Muharebe Uçağı Siparişi

Almanya Berlin’de düzenlenen ILA havacılık gösterisi sırasında imzalanan ve 23 Haziran'da duyurulan anlaşma ile İspanya’nın mevcut Eurofighter filosuna 20 adet daha uçak katılacak. 2,043 milyar avro değerinde, motor, simülatör ve diğer hizmetleri de içeren anlaşma, 16 tek kişilik ve 4 çift kişilik uçağın, ilki 2026 yılında teslim edilecek şekilde tedariğini kapsıyor. Sipariş edilen Eurofighter’lar, halen Kanarya Adaları’nda görev yapan F-18 muharebe uçaklarının yerini alacak. Tamamı hizmete girdiğinde ise İspanya’nın Eurofighter envanteri 90 adede ulaşmış olacak. İspanya aynı zamanda Eurofighter uçaklarını üreten konsorsiyumun bir üyesi ve %13 hisse oranı ile ortağı.

Yeni Eurofighter'ların Öncüllerinden Farkı ne?

Sipariş kapsamındaki yeni nesil uçakların İspanya Hava Kuvvetleri’nin envanterindeki benzerlerinden en büyük farkı, elektronik tarama yapabilen AESA (ing.: Active electronically scanned array / Aktif Faz Dizinli Radar) tipi radara sahip olmaları.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Airbus


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar