Kıbrıslı Rumlar Airbus'tan H145M Hafif Taaruz Helikopteri Alıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, 24 Haziran’da duyurulan anlaşma ile Airbus’a 6 adet H145M hafif taaruz helikopteri siparişi verdi.


Kıbrıslı Rumlar Airbus'tan H145M Hafif Taaruz Helikopteri Alıyor

Airbus ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında arasında imzalanan sözleşme, 6 adet H145M’nin tedarikininin yanı sıra 6 helikopterlik ilave bir sipariş opsiyonunu da kapsıyor.

Kıbrıslı Rumlar, Rusya'dan tedarik edilen ve uzun yıllar hizmette kalan Mi-35P taarruz helikopterlerini geçtiğimiz yıl emekliye ayırmıştı. Hizmet dışına çıkarılan bu helikopterlerin ise Sırbistan'a satışı gündemde.

Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun Yeni Helikopteri’nin Özellikleri:

Fransız Safran üretimi İki adet Turbomeca Arriel 2E türbin motorunun güç verdiği H145 hafif taaruz ve keşif helikopteri; 12,7 mm’lik makineli tüfek ve 20 mm’lik top gibi namlulu silahların yanı sıra havadan yere güdümsüz roketler ile lazer güdümlü füzelerle donatılabiliyor. Modern aviyoniklere sahip helikopter, elektro optik görüntüleme donanımına da sahip. Gerektiğinde birliklerin naklinde de kullanılabilen H145M, 2 pilotun dışında 10 askeri de taşıyabiliyor.  

Almanya, Lüksemburg, Macaristan, Sırbistan ve Tayland silahlı kuvvetleri tarafından daha önce sipariş alan H145M, Amerikan Ordusu’nda da UH-72 Lakota adı altında hizmet veriyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Airbus


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar